CHP, İYİ Parti ve HDP'nin TBMM Genel Kurulu’nda bugün ele alınmasına ilişkin sundukları grup önerileri, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda muhalefetin önerileri kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulu'nda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

İYİ Parti, "Türk Kızılayın, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında çadır ve erzak satışı yaptığı" iddiasına ilişkin araştırma önergesinin bugün ele alınmasını Genel Kurula grup önerisi olarak getirdi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Türk Kızılayın tüccarlığa başladığını savunarak, "Depremin ardından üç gün sonra AHBAP'a 46 milyon lira tutarında 2 bin 50 adet çadır ve 30 bin adet gıda sattı. Afetlerde beslenme hizmetlerinin ana sorumlusu olan Kızılay nasıl çadır ve erzak satar?" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın istifa etmek yerine görevini yapmaya devam ettiğini belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, "Kızılayda yaşananlar kadar büyük bir yolsuzluk, usulsüzlük ve pişkinlikle ilk kez karşılaşıyoruz. 45 gündür dünya alem Kızılayda yaşanan olumsuzlukları çarşaf çarşaf sergiliyor, sosyal medya yıkılıyor ama tık yok." diye konuştu.

"Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık'ın suçlu olduğunu" söyleyen eden Bingöl, Kınık'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti'nin yanı sıra CHP'nin "AFAD yangını ve AFAD'ın, Türkiye Deprem Tehlike Haritası'ndaki yanılgıların araştırılması", HDP'nin, "ekonomik krize karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi" ile ilgili araştırma önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılması önerileri de müzakerelerin ardından kabul edilmedi.

(AA)