RTÜK üyeliği için yapılan seçim ve TSK personelinin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılması ile ilgili TBMM kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

TBMM kararları Resmi Gazete’de
Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliği için yapılan seçim ve TSK'nin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılması ile ilgili kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 35'inci maddesi uyarınca, RTÜK'te boş bulunan üyelik için yapılan seçime dair TBMM kararı Resmi Gazete'de yer aldı.

Kararda, AKP Grubu'na verilen bir üyelik için Genel Kurul'un 1 Kasım tarihli 14'üncü Birleşiminde yapılan seçim sonucunda Mete Hacıarifoğlu'nun RTÜK üyeliğine seçildiği belirtildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararResmi Gazete'de yayımlanan karar

TSK'NİN AZERBAYCAN'DAKİ GÖREV SÜRESİ UZATILDI

TSK'nin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya tarafından 9 Kasım 2020’de imzalanan Üçlü Bildiri’de, bölgedeki istikrarın korunması amacıyla öngörülen faaliyetlerin devam ettiği belirtildi.

Türkiye’nin, bölgede barış ve istikrarın korunup güçlendirilmesi ve bunu kolaylaştıracak biçimde iktisadi altyapının inşa ve ihyası için önemli katkılar sunmaya devam ettiği anımsatılan kararda, Türkiye’nin Rusya ile oluşturduğu, TSK personelinin görev yaptığı Ortak Merkez’in faaliyetlerine başarıyla devam ettiği belirtilerek, Türkiye’nin Ortak Merkez vasıtasıyla da bölgenin güvenliğine ve taraflar arasında güven inşasına katkı sağladığı vurgulandı.

Kararda, 16 Ağustos 2010’da imzalanan Türkiye ile Azerbaycan Arasında Stratejik Ortaklık ve Karşılıklı Yardım Anlaşması hükümlerinden kaynaklanan taahhütlerin yerine getirilmesi, ateşkesin gözlenmesi, ihlallerin önlenmesi, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için Türkiye’nin yüksek menfaatlerinin etkili şekilde korunması ve kollanması için verilen iznin süresinin 17 Kasım 2022’den itibaren 1 yıl uzatılmasının Genel Kurul’un 1 Kasım tarihli 14’üncü Birleşiminde kabul edildiği bildirildi.