TCDD’nin 84 çalışanı sürgün etmesine tepki gösteren Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, bugün Alsancak Garı önünde olayı protesto ederek oturma eylemi gerçekleştirdi

TCDD’de 84 işçinin sürgün edilmesi protesto edildi

AYCAN KARADAĞ

TCDD’nin 84 çalışanı sürgün etmesine tepki gösteren Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, bugün Alsancak Garı önünde olayı protesto ederek oturma eylemi gerçekleştirdi. Alsancak TCDD Bölge Müdürlüğü önünde yapılan oturma eylemine CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve KESK Eş başkanı Aysun Gezen de destek verdi.

Sürgün edilenler arasında yer alan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, “AKP hükümetinin uyguladığı kamu kurumlarındaki siyasi kadrolaşma ve liyakatsiz atamalardan birçok kurum gibi TCDD de nasibini almakta, baskı ve sindirme politikalarıyla hukuksuzluk karşısında olan bizleri rotasyon adı altında sürgüne göndererek sindirmeye çalışmaktadır. Trafik Daire Başkanlığı'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Abdullah Özcanlı 52 gün içinde bulunduğu makama gelmiş ve hiç vakit kaybetmeden kendisi gibi düşünmeyen, 20 yıldan fazla kuruma emek vermiş deneyimli personellerini sürgüne göndermekte, İzmir trafik yönetim merkezinin içi boşaltılmaya çalışarak, İzmir kentinin can damarı İZBAN trafiği tehlikeye sokmaktadır. Olayın müsebbipleri adalet önünde hesap verecek ve tarihe kara bir leke olarak geçecek; BTS olarak biz ise gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BASKILAR SÜRÜYOR

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise, "Kendilerine direnen, düşünen, sorgulayan herkesi uzaklaştırmak istiyorlar. Hele de merkezlerden. Bu mücadelenin takipçisiyiz. Meclis'e taşıyacağız, ülke gündemine de taşıyacağız. İktidar istiyor ki kimse düşünmesin, sorgulamasın. Hele bu dönemde sosyal medya üzerindeki paylaşımlar üzerinde de normal eylemlerde de baskılar sürüyor. İnsanların susması için onlar elinden geleni yapıyor ama biz susmuyoruz. Sendikalar susmuyor. Sivil toplum kuruluşları susmuyor, susmayacaklar da” şeklinde konuştu.