Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS) sürgünler sonrası başlattığı Ankara Yürüyüşü ’nün İzmir ayağı Alsancak Tren Garı’ndan başladı

TCDD’de sürgün edilen emekçilerin İzmir’den Ankara’ya yürüyüşü başladı

AYCAN KARADAĞ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS), TCDD’de çalışan 13 üyesi ve 29 demiryolu emekçisinin kendi istekleri dışında sürgün edilmesinin tepkileri sürüyor. İşçiler "Sürgünler geri alınsın" sloganıyla bugün İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’dan Ankara’ya yürümeye başladı.

BTS İzmir ayağında ise ilk olarak Alsancak Tren Garı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, “Bu hukuk dışı uygulamaların geri alınması için TCDD Genel Müdürlüğü ile görüşmek için defalarca yaptığımız randevu taleplerimize cevap verilmedi. Ayrıca Konfederasyonumuz KESK’in de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ile Çalışma Bakanlığına görüşme için yaptığı randevuda yanıtsız kalmış olup diyalog yolu şu an için kapanmıştır. BTS, üyeleri ile birlikte susturulması, korkutulması, sindirilmesi ve baskı altına alınması gereken bir kurum olmuştur. İşte bu nedenle; Sendikamız tarafından bu sürgün kararının geri alınması amacıyla kamuoyu oluşturmak, ilgili kurumlara sesimizi duyurmak ve toplumu bilgilendirmek üzere ‘sürgünler geri alınsın!’ adı altında demiryollarında yürüyüş kararı aldık ve bugün de kararımız gereğince yollardayız. Bugün dört koldan sürgünlerin geri alınması ve hülle atamaların iptal edilmesi için İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’dan yola çıkarak 4 Haziran Perşembe günü Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü’nde olacağız” diye konuştu.

Basın açıklamasını okuyan grup, Ankara’ya yürümeye başladı.

tcdd-de-surgun-edilen-emekcilerin-izmir-den-ankara-ya-yuruyusu-basladi-738927-1.

tcdd-de-surgun-edilen-emekcilerin-izmir-den-ankara-ya-yuruyusu-basladi-738929-1.

tcdd-de-surgun-edilen-emekcilerin-izmir-den-ankara-ya-yuruyusu-basladi-738931-1.

İŞÇİLER MANİSA'YA ULAŞTI

İzmir’den Ankara’ya yürüyüş başlatan emekçiler Manisa'ya ulaştı.

tcdd-de-surgun-edilen-emekcilerin-izmir-den-ankara-ya-yuruyusu-basladi-738988-1.