TCDD lojmanları kirada

HÜSEYİN ŞİMŞEK

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, TCDD’de çalışan ve kurumun lojmanlarından yararlanmak isteyen yaklaşık 500 personelin bu talebinin karşılanamadığını açıkladı.

CHP’li Gürer, Bakan Turhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, TCDD bünyesinde çalışan personel sayısını ve bu personelin kurum lojmanlarından yararlanabilme durumunu sordu. Gürer ayrıca kurum personeline kullandırılmak yerine kiraya verilen lojmanlardan elde edilen geliri de sordu.

CHP’li Gürer’in önergesine yanıt veren Turhan, TCDD bünyesinde 13 bin 993 personelin görev yaptığını, kuruma ait lojmanları kullanabilen personel sayısının ise 2 bin 335 olduğunu açıkladı. Turhan, 488 personelin ise talep etmesine karşın lojmanlardan yararlanamadığını da bildirdi. 239 lojmanı kiraya verdiklerini aktaran Turhan, 674.8 bin TL gelir elde edildiğini ifade etti.

370 LOJMAN YIKILDI

Bakan Turhan, TCDD Genel Müdürlüğü’ne ait 5 bin 800 lojman bulunduğunu, lojmanlardan bin 131 adedinin TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğüne devredildiğini, son yirmi yılda ise 370 adet lojmanın teknik gerekçelerle yıkıldığını söyledi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.