BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, TCDD müdürlerinin kurumun imkânlarıyla saltanat hayatı yaşadığını ve kurumun araçlarının şahsi işlerde kullanıldığını söyledi.

"TCDD’nin imkânlarıyla saltanat hayatı yaşanıyor"

BİRGÜN EGE

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, sürgünlere, baskılara, soruşturmalara, ihraçlara ve özelleştirmelere karşı sürdürdükleri oturma eyleminin 37’inci haftasında Alsancak Garı önünde bir araya geldi.

Türkiye’de uzunca bir süredir başta kamu emekçileri olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanları, siyasi iktidarın hedefleri doğrultusunda tekçi, baskıcı ve dayatmacı bir anlayışla yeniden düzenlendiğini belirten BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, “Kamu emekçileri başta olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarında uygulanan baskı, şiddet ve dayatmacı uygulamalar, üyelerimize yönelik soruşturmalar, sürgünleri de beraberinde getirmiştir. TCDD 3. Bölge Müdürlüğünün ayrımcı yanlı tutumu, son bir yılda BTS üyelerine ve diğer çalışanlara karşı mobbinge dönüşmüştür” dedi.

Akyol, şunları kaydetti:

“Bizleri sürgün edenler kurumun imkânlarını kullanarak adeta saltanat hayatı yaşamaktadırlar. Bölge Müdürü ve servis müdürleri kurumun kiraladığı araçları özel işlerinde kullanmaktadır. Bölge Müdürünün oğlu Mustafa Can Yurtçu tarafından kurumun 35 ATM 252 plakalı lüks makam aracıyla çakarlı olarak bayramda tam 1800 km yol yapılmış ve bununla ilgili puantajlar kaybedilmiştir. Yine bir servis müdürünün eşi her gün düzenli olarak kurumun kiraladığı 35 ATB 643 plakalı araç ve şoförü ile başka bir kurumdaki işyerinden evine, evinden işyerine, yine her ne özelliği varsa Kira Şefi ve dışardan hizmet alımıyla alınan taşeron bir kadın çalışanı Emlak Servis Müdürlüğüne bağlı 35 ATE 899 ve 35 ATB 643 plakalı araçlar ve kurumun şoförü ile her gün Alsancak’ta ki işyerinden Manisa’ya düzenli olarak getirilip götürülmektedir. Emlak Servis Müdürlüğüne ait bu araçlar kiralama şartnamesine de uymamaktadır. Bu araçların tamamının yakıtları kurum tarafından alınmakta, HGS OGS ücretleri de kurum tarafından ödenmektedir. Araçların yakıt matikleri ve HGS OGS kayıtları kontrol edildiğinde tüm bu gerçekler ortaya çıkacaktır.”

‘MAKAMLAR, SALTANAT MAKAMI OLMUŞTUR’

Akyol, “Bölge Müdürü Urla açıklarında, okey oynadıkları müteahhidin kiraladığı yatla tatil yapmış mıdır? Bu yatın ücretini kim tarafından ödenmiştir? Yatta o tarihte TCDD Genel Müdürü olan Ali İhsan Uygun da tatil yapmış mıdır? Kuruma fatura edilmiş midir? Urla Kampında Bölge Müdürü ve akrabaları sürekli ücretsiz mi kalmaktadır? Urla kampının güvenlik kameraları neden Haziran ayında sökülmüştür? Hard diskleri ortadan kaldırılmış mıdır? Urla kampında neler saklanmak istenilmektedir? Bölge Müdürü kurumun çıkarlarını korumaktan, üyelerinin haklarını savunmaktan başka bir şey düşünmeyen biz BTS üyeleri ile uğraşacağına bunların hesabını vermelidir. Devletin makamları saltanat makamlarına çevrilmiştir. TCDD 3. Bölge Müdürlüğü adeta saltanat makamı gibi yönetilmektedir. Kurumları asıl zarara uğratan işte bu israflar, bu saltanat hayatlarıdır. Özelleştirmelerin yolunu açan da bu israflardır” diye konuştu.