Sürgünlere ve baskılara karşı BTS İzmir Şubesi’nin başlattığı oturma eyleminin 11. haftasında, TCDD'nin özelleştirmek istenmesine karşı tepki gösterildi.

TCDD’nin özelleştirilmek istenmesine tepki: Sizi Tekel'den tanıyoruz

BİRGÜN EGE

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi ve KESK İzmir Şubeler Platformunun sürgünlere ve baskılara karşı başlattığı oturma eyleminin 11. haftasında kamu emekçileri, TCDD'nin özelleştirmek istenmesine karşı tepkilerini dile getirildi. Alsancak Gar önünde yapılan açıklamaya CHP İzmir Milletvekilli Mahir Polat da destek verdi.

Açıklamada, milletvekillerinin vekilliklerin düşürülmesi, siyasi parti kapatma kararları, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi, döviz kurunun yükselmesi de eleştirildi. BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, sürgünlerin sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbe olduğunu söyledi.

HAKLARIMIZI GASP ETMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ

Akyol, “BTS ve KESK üzerine ciddi anlamda baskılar yapılmasına rağmen bu örgütlü mücadeleyi yıkamayan iktidar, kamu kurumlarındaki işbirlikçileri ve yandaş sendikaları ile birlikte hazırladıkları sürgün listelerini devreye soktular. Bu sürgünler tıpkı ihraçlarda olduğu gibi göstermiştir ki kamu emekçilerinin iş güvencesi yasal, anayasal değişikliğe gidilmeden ortadan kaldırılmıştır. MYK üyeleri, Şube başkanları, YK üyeleri, iş yeri temsilcileri birçok güvenceleri olmalarına rağmen yasalar hiçe sayılarak sürgüne gönderildi” dedi.

TCDD’nin özelleştirilmek istenmesine tepki gösteren Akyol, “Özelleştirme planlarını hazırlayanlara sesleniyoruz; Biz sizi tanıyoruz; TÜPRAŞ’tan, PETKİM’den, Telekom’dan, Tekel’den tanıyoruz. Gözünü kâr hırsı bürümüş yağmacılara nasıl hizmet ettiğinizi “Ölmek var, dönmek yok!” diye haykıran Tekel emekçilerine nasıl saldırdığınızı ve iş güvencelerini nasıl gasp ettiğinizi iyi biliyoruz. Sizden çıksa çıksa sermayeye kulluk, emekçiye düşmanlık çıkar. Ancak bu defa başaramayacaksınız. Biz Demiryolu emekçileri, bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz. Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz statüye geçmeyeceğiz. Kazanılmış haklarımızı gasp etmenize izin vermeyeceğiz” diye konuştu.