TEB Ödülleri jürisi yeni ödül dönemi için çalışmalara başladı. Alınan kararla, TEB ödülleri artık cinsiyet ayrımı gözetmeyecek. İki yeni kategorinin de eklendiği ödüllerin 2023’ün mayıs ayında sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.

TEB ödülleri, 30'uncu yaşına yeniliklerle giriyor: Cinsiyet ayrımı gözetilmeyecek

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Tiyatro alanında eleştiri disiplininin geliştirilmesi için faaliyet gösteren ve 74 üyeyle çalışmalarını sürdüren Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) bu yıl 30’uncusu gerçekleşecek TEB Ödülleri sürecine yeniliklerle başlayacak.

Mayıs 2023’te verilmesi planlanan 30. TEB Ödülleri, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği üyesi olan 11 kişilik jürinin kararıyla belirlenecek. Jürinin aldığı karar doğrultusunda, bu seneden itibaren TEB Ödülleri ‘oyuncu’ kategorisinden ‘kadın/erkek oyuncu’ ayrımı kaldırıldı.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin ‘Oyuncu’ kategorisi ‘Yılın Oyuncuları’ olarak adlandırılacak ve cinsiyet ayrımı gözetmeyecek.

İKİ YENİ KATEGORİ EKLENDİ

TEB Ödülleri’ne bu sene ‘Yılın Yönetmeni’ ve ‘Genç Ekip’ isimli iki yeni kategori daha eklendi. ‘Genç Ekip’ ödülü kendi imkân ve çabalarıyla tiyatro yapan, faaliyet süresi en fazla iki sene olan toplulukların işlerine dikkat çekmek amacını taşıyacak.

1 Mart 2022 ile 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında prömiyer yapan ve seyirciyle en az 10 kez buluşmuş oyunların değerlendirmeye alınacağı TEB Ödülleri, toplam yedi kategoriden oluşacak.

Ödüller, şu kategoride verilecek:

►Yılın Yapımı

►Yılın Yönetmeni

►Yılın Oyuncusu/Oyuncuları

►Yılın Metni/Yazarı

►TEB Onur Ödülü

►TEB Özel Ödülü

►Yılın Genç Ekibi

TEB jürisi bu sene şu isimlerden oluşuyor: Erdoğan Mitrani, Tijen Savaşkan, Zerrin Yanıkkaya, Hasibe Kalkan, Tuba Aksu Şener, Handan Salta, Bahar Çuhadar, Gülin Dede Tekin, Mehmet Konuk, Eylem Ejder, Yusuf Dündar.