Antalya’da aracına binen Ç.’Y.’e tecavüz eden, doktor raporu ve olay yerine ait kamera kayıtlarına rağmen serbest bırakılan Murat K., adli kontrol şartlarını ihlal etmekten tutuklandı.

Tecavüz faili, adli kontrol şartını ihlalden tutuklandı

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde 30 Eylül 2019 tarihinde aracına binen Ç.Y.’e tecavüz ettikten sonra zorla uyuşturucu veren Murat K., şikayet üzerine gözaltına alındı. Çıkarıldığı Antalya Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanık hakkında, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "gasp", "kasten yaralama" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; Tecavüz sonrası intihar girişiminde bulunarak yüzde 99 engelli kalan Ç.Y. ve avukatı Bilgenur Yalçın’ı ölümle tehdit eden Murat K., adli kontrol şartlarını ihlal etmekten tutuklandı. Antalya 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Murat K.'nın, adli kontrol hükümlerini isteyerek yerine getirmediği, bununla ilgili yasal ve geçerli bir mazeret bildirmediği, atılı "cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kaldığına dair dosyaya yansıyan bilgi ve belgeleri de göz önüne alarak, tutuklanmasına karar verdi.

"ADALET SAĞLANMALI"

Yatağa bağımlı yaşayan Ç.Y.'nin avukatı Bilgenur Yalçın, kararı değerlendirdi. Sanığın uzun süredir adli kontrol şartlarını ihlal ettiğini belirten Yalçın, geçen ay tutuklanması için başvuru yaptıklarını söyledi.

Tutuklama gerekçesinde yer alan “kontrol tedbirlerinin yetersiz kaldığı” hususunu olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Yalçın, adaletin mahkemede sanığa gerekli cezanın verilmesiyle sağlanacağını ifade etti.