Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay hakkında yıllar önce bir kadına tecavüz ettiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Atabay ise Didim’de bir rant çetesinin kendisine karşı harekete geçtiğini söyledi.

Tecavüzle suçlanan Didim Belediye Başkanı Atabay'dan açıklama

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay hakkında kimliğini açıklamayan bir kadın tecavüz iddiasında bulundu.

Sosyal medyada iddialarını dile getiren ve kadın olduğu sanılan hesap, iş aramak için belediyeye gittiğini, başkanın kendisini bir çiftliğe götürdüğünü ve sonrasında tam olarak hatırlayamadığı olaylar geliştiğini söyleyerek tecavüze uğradığını iddia etti. İddia sahibi, "Şimdi de evlenip yeni bir hayat kurdum. Eşimin olaydan haberi yok. Duyarsa yuvam yıkılır. Deşifre olmaktan çekiniyorum. Bu nedenle daha şikâyetçi olamıyorum," diye yazdı.

İddia, AKP'ye yakın medyada büyük yer buldu.

BirGün’e açıklamalarda bulunan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise iddiaları yalanladı.

Atabay, şöyle konuştu:

“2 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Burada bir kumpas çetesi var. Didim’i sömürmeye çalışan bir rant çetesi… Bunlar kendi medyalarına uydurma haberleri verip kamuoyu çıkartmaya çalışıyor. Biz burada usulsüz hiçbir şeye izin vermiyoruz. Bunların da bize saldırmasını nedeni bu. Didim’deki rant çetesinin Didim’i sömürmesine izin vermediğim için bize karşı saldırıya geçtiler. Buna izin vermeyeceğim. İddia ettikleri gibi ortada bir mağdur yoktur. Bir takım düzmece oyunlarla kamuoyunu kendilerine alet etmeye çalışıyorlar. Yandaş medyada yargısız infaz yapıyorlar. Buradan bu olayı kınıyorum. Görevimizin tüm ekip olarak başındayız. Onurlar, gururla, halkımızdan aldığımız güvenle devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın hakları için mücadele edeceğiz.”