Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Kurtuluş Parkı'nın üniversiteye verilmesine olumlu yaklaştığı öğrenildi.

TED Üniversitesi, Kurtuluş Parkı’nı kampüs alanına dâhil etmek istiyor

TED Üniversitesi’nin Kurtuluş Parkı’nı kampüs alanına dâhil etmek istediği öğrenildi. Üniversite yönetimi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin konu hakkında görüştüğü de gelen bilgiler arasındayken, alana müze yapılması ve parkın kampüs içerisine dâhil edilmesi düşünülüyor.

Anayurt Gazetesi'nden Demet Aran'ın haberine göre, TED Üniversitesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Çankaya’daki Kurtuluş Parkı’yla ilgili görüşme yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, üniversite burayı ABB’den istedi. Belediye Başkanı Mansur Yavaş buranın üniversiteye verilmesine olumlu yaklaşırken, 86 bin 200 metrekarelik park alanının kampüs olarak kullanılması ve alanda müze yapılması planlanıyor. Parkın üniversiteye verilmesiyle ilgili planın yakında kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Üniversitenin Stratejik Planı’nda yer alan bilgilere göre Kolej Durağı yeniden şekillendirilerek, ‘bölgeye adını veren Türk Eğitim Derneği, TED Ankara Koleji ve TED Üniversitesi’nin tarihçelerini yansıtacak şekilde yeniden düzenlemek” isteniyor.

Üniversite Kurtuluş Parkı’nın kendilerine verilmesi yönündeki niyetini iste şöyle açıklıyor: “Yerleşkemizin yanında yer alan ve Ankara’nın şehir içinde bulunan en büyük parklarından olan Kurtuluş Parkı’nın iyileştirilmesini amaçlıyoruz. Stratejik plan dönemimizde diğer üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin katkılarıyla geliştireceğimiz projeler ile Kurtuluş Parkı’na değer katmak istiyoruz.”

ÜNİVERSİTENİN PLANLARI

Üniversite bu alanın kendilerine verilmesi halinde yapacaklarını şöyle sıralıyor:

“Üniversitemizin şehir üniversitesi olma misyonuyla gerçekleştireceği toplumsal, kültürel ve akademik etkinlikleri, kuracağımız bir uygulama-araştırma merkezi ile daha sistemli ve kurumsal bir işleyişle sürdürebiliriz. Bu amaçla, TEDÜ’nün şehir üniversitesi kimliğini akademik, sosyal ve kültürel etkinliklerle bütünleyecek Ankara Çalışmaları Merkezi adında bir araştırma ve uygulama merkezi açmaya yönelik çalışmalar planlıyoruz.

Ankara’ya ilişkin katkılarımız ve Ankara’nın sorunlarına yönelik çözüm önerilerimiz, diğer paydaşlarla kuracağımız işbirlikleri ile artabilir ve daha nitelikli hale gelebilir. Bu amaçla Üniversitemizdeki farklı fakülte ve birimlerin katkılarıyla zenginleşebilecek ve geniş çevrelere hitap edebilecek akademik ve kültürel etkinliklerle Ankara’ya katkı sağlamak istiyoruz.

Şehir üniversitesi olmaya yönelik çalışmalarımızı Türk Eğitim Tarihi, Kolej Semti ve Cumhuriyet Dönemi eğitim tarihine odaklanan bir müze ile taçlandırmayı istiyoruz.”

Konu hakkında bilgi edinme başvurusu yapılan ABB Mavi Masa parkla ilgili kira sözleşmesinin devam ettiğini belirtirken, yeni bir planları olmadığı yanıtı verdi. Ancak ABB Başkanı Mansur Yavaş, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Topluluğu’nun düzenlediği söyleşide, Kurtuluş Parkı’nın, etrafındaki yapılaşma nedeniyle kontrol edilemediğini ve insanların rahatça vakit geçiremediğini belirterek, alanın üniversitelere verilebileceğini açıklamıştı.