Tehditçi dekan etik öğretmiş!

Mustafa M. BİLDİRCİN

REKTÖR atamasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini, “Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim” sözleri ile tehdit etmesiyle gündeme gelen Cevdet Kılıç, öğretmenlere, “Meslek Etiği” konulu seminer verdi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında başlattığı, “Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlilikleri Projesi” kapsamında Din Kültürü öğretmenleri için mesleki gelişim programı başlattı. Program kapsamında çok sayıda isim, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişimi Programı’nda konuşmacı olarak yer aldı. Öğrencileri tehdit eden sosyal medya paylaşımıyla gündeme gelen Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç da 24 Aralık 2018 tarihli programa konuşmacı olarak katıldı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik seminerde Kılıç, "Eğitim felsefesi, öğretmenlik, öğretmenlik meslek etiği, öğretmenliğin misyonu, milli, manevi ve evrensel sorumlulukları" konulu konuşma yaptı. Konuşmasında, “Toplumun bilgisizlikten değil, örneksizlikten dini ve ahlaki çöküntüye geçtiğini” savunan Kılıç, “Tasavvufi eğitimde yetiştirilmek istenen insan tipi vasat değil, ideal insan tipidir. Tasavvufi eğitimin yetiştirdiği insan tipi, dinin de yetişmesini arzu ettiği ideal insan tipidir” ifadelerini kullandı. MEB’e bağlı okullarda daha önce idarecilik görevlerinde bulunan Cevdet Kılıç, bakanlıkta da aktif görevler almıştı.