TEİAŞ işçilerine Hak-İş baskısı

EMEK SERVİSİ

TEİAŞ’ta geçen ay taşeronun kaçması sonucu maaşlarını alamayan Belediye-İş Sendikası’na üye olan 82 işçi işveren baskısı ile Hak-İş’e geçirilmeye çalışıldı. Belediye-İş Sendikası İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Murat Karakuş, asıl amaçlarının işçilere yapılan bu haksızlık sonucunda en azından seslerini çıkartmalarını sağlayabilmek olduğunu belirtti.

Karakuş BirGün’e yaptığı açıklamada “Dün Hak-İş sendikası ile toplantı yapmışlar işçilerle.Sorun İşçilerin A sendikası B sendikası C sendikasına gitmesi değil” şeklinde konuştu.

İşçilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesini talep eden Karakuş şöyle konuştu: “Sorun oradaki arkadaşların maaşlarını alamamaları, işin yokuşa sürülmesi ve hepsinin yaşadığı mağduriyet. Ama maalesef öyle bir noktadalar ki taşeron işçi arkadaşlarımız bırakın maaşı, yol parasını alamadıklarını ev kiralarını ödeyemediklerini konuşmak yerine ilk hamlede karşılaştıkları şey sendikalarını değiştirmek yönündeki baskılar oldu. İşverenin bu noktada yanında çalışan arkadaşların mağduriyetlerini çözmek adına girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. Bu bir hak mücadelesidir.”


Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin (TEİAŞ) İzmir ve Manisa’yı kapsayan 3. Bölge Müdürlüğü, anlaştığı AYAHASCA isimli taşeron firma tarafından zarara uğratılmıştı. Öte yandan firma 82 işçinin şubat ayı maaşlarını ödemeden kayıplara karıştı.