TEİS Başkanı Saydan, Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 89 yaşındaki kişinin eczacı olduğunu belirterek, “Eczane içerisinde uzun süre beklemeyin, içerisi kalabalıksa dışarıda bekleyin ve eczanede üç kişiden fazla olmamasına özen gösterin” uyarısında bulundu

TEİS uyardı: Eczanelerde uzun süre beklemeyin

BİRGÜN/ANKARA

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 89 yaşındaki kişinin eczacı olduğunu kaydederek, hastalarla sürekli iç içe olan eczanelerin çalışma ortamının güvenliğinin sağlanmasının ve hastaların birbirine virüsü bulaştırmaması için alınacak önlemlerin çok önemli olduğunu belirtti.

Koronavirüsten kaynaklı yaşanan ölüme ilişkin yazılı açıklama yayımlayan Saydan, tüm dünyada vatandaşa kesintisiz hizmet veren birkaç meslek grubu olduğunun altını çizerek, bunlardan birinin de eczacılar olduğunu ifade etti.

'ECZANELERDE RAFLARDAN UZAK DURUN'

Yurttaşlarda hapşırma, öksürme veya yüksek ateş varsa eczaneye maske takarak girmeleri konusunda uyarıda bulunan Saydan, hem yurttaşların hem de eczacıların sağlığı için özen gösterilmesi gereken kuralları şöyle sıraladı:

*Eczane içerisinde uzun süre beklemeyin, içerisi kalabalıksa dışarıda bekleyin ve eczanede üç kişiden fazla olmamasına özen gösterin.

*Eczacı ve personelin bulunduğu bankolardan yaklaşık 1 metre uzakta bekleyin.

*Eczanedeki raflarla ve ürünlerle gereksiz el temasından kaçının ve lütfen sabırlı olun.

RAPOR SÜRELERİ UZADI

Raporlu hastaların raporlu ilaçlarını doktora gitmeden eczanelerden bir aylık olarak alabileceğini belirten Saydan, “1 Mart ve sonrası raporu biten hastalarımız raporlarını yenilemek için hastanelere gitmeyecekler. Rapor tarihleri 30 Haziran’a kadar uzadı. Raporu olmayan hastaların doktora gitmesi gerektiğinden bu konuda eczanelerde gereksiz iş yoğunluğuna neden olacak taleplerde bulunmamalarını önemle rica ediyoruz” ifadelerini kaydetti.