CHP MYK toplantısının ardından ittifak tartışmalarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, "Tek adam rejimini devam ettirmek isteyenler ve istemeyenler arasında bir mücadele var" dedi

'Tek adam rejimine karşı demokrasiden yanayız'

BİRGÜN/ ANKARA

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) TBMM’de görüşülecek düzenlemelerin yanı sıra Mart ayında gerçekleştirilecek 37’nci Olağan Kurultay ile dış politikada yaşanan gelişmeler ana gündem maddeleri oldu.

MYK toplantısının ardından gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ittifak tartışmalarına değindi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, “Açıktan ittifak yapılmalı” sözlerini değerlendiren Salıcı, “Demokrasiden yana olanlar ve demokrasinin karşısında duranlar, tek adam rejimini devam ettirmek isteyenler ve istemeyenler arasında yürüyen bir mücadele var. Bu mücadelede bizim yerimiz belli. Biz demokrasiden yana olan yurttaşlarımızın yanında duruyoruz” diye konuştu.

İttifak düzenlemesinin 2018 yılında hayata geçtiğini anımsatan Salıcı, HDP’nin çağrısı ile ilgili şunları söyledi:

“Bu siyasi ittifaklar bizim hayatımıza 2018 yılında girdi. CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti ile Millet İttifakı’nı oluşturdu. AKP de MHP ile bir ittifak yaptı ve Cumhur İttifakı’nı oluşturdu. Sonra bir yerel seçim sürecine gidildi. Yerel seçimlerde ittifakları düzenleyen bir şey yok. Ama böyle bir düzenleme olmamasına rağmen çok erken vakitte ‘Cumhur İttifakı devam ediyor’ açıklamaları oldu. Yerel seçimde bir belediye başkanı seçiyorsunuz. O kişiyi seçerken bütün yurttaşlardan oy istiyorsunuz. Biz İYİ Parti ile bir araya geldik. Bizim adaylarımız AKP’lilerden, MHP’lilerden, HDP’lilerden de oy istedi ve aldı.”

NE PATRİOT NE S-400 VAR

"Dış politika anlayışlarını uzun uzun gerekçelerle eleştiriyoruz, çözüm önerileri getiriyoruz" diyen Salıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük güçler arasında pinpon topu gibi dış politikamız gidip geliyor. Erdoğan bizim dış politikamızı şahsileştirdi. Hangi hafta kiminle dost, hangi hafta Türkiye’nin dış politikası nereye doğru ilerliyor anlamakta güçlük çekiyoruz. S-400 meselesinde hükümet gayet iddialı açıklamalarda bulundu. Günün sonunda 4 milyar dolar verdik, 2,5 milyar dolar S-400 1,5 milyar dolar F-35’lere gitti. Elimizde hiçbir ne S-400, ne F-35, ne Patriot var."

YAKINDA İKTİDAR OLACAĞIZ

Öte yandan MYK toplantısında kurmaylarına brifing veren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Çok yakında iktidar olacağız. Herkese talimatımdır gidin halka sorunları ve çözüm önerilerini anlatın. Yeni kavramlar üretmeliyiz. Sosyal demokraside dünya bize bakıyor. Bu kavramlar üzerinden üreteceğimiz fikirlerle karşı mahalleyi iktidarımıza hazırlamalıyız" siye konuştu.