Tek deprem alanları otopark yapılacak: Mahalle halkı tepkili

HABER MERKEZİ

Yüce Spor yanında bulunan ve deprem toplanma alanı olarak da kullanılan top sahasında yapılmak istenen 'katlı otopark ve spor alanları'na karşı, Zuhuratbaba Mahallesi sakinlerinin tepkisi sürüyor.

Top sahasında buluşan mahalle sakinleri, eylem yaptı. Özelleştirmeye karşı olduklarını belirten mahalle sakinleri top sahasında 'otopak istemiyoruz' sloganları attı.

Konuyla ilgili konuşan bir mahalle sakini, top sahasının mahalle halkının belleğinde özel bir yeri olduğunu ve otopark istemediklerini belirterek, "Burası Bakırköylülerin anılarında yeri olan bir top sahası,nasıl oldu bilmiyoruz kamu alanından çıkmış, otopark yapılmak isteniyor. Şu an Bakırköy Belediyesi'nin mülkiyetinde. Belediye eylül ayında karar aldı, başkana yetki verildi, 4 katlı otopark ve spor alanları yapılacak özelleştirilecek, kamu malı olmaktan çıkacak." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan mahalle sakinleri, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sevgili Zuhuratbabalılar, Bakırköy'lüler ve kamu oyuna, bugün burada, beş haftadır sürdürdüğümüz, imza kampanyamızı sonuçlandırmak üzere bulunuyoruz.. Bu süreçte, komşularımız ile yaşam alanımıza sahip çıkma coşkusunu, dayanışmayı, muhabbet ve selamlaşmayı yaşadık ve bu kampanyayı bir şenlik ile noktayalım istedik.

Bu imzaları büyük şehir belediyesine götüreceğiz ve ilçemiz belediyesinin aldığı yanlış karardan geri dönmesini, isteyeceğiz..

Yanlış karar şu, üzerinde bulunduğumuz, 23 pafta, 144 ada, 285 parsel sayılı bu spor alanının, büyük bir kısmı,

Bakırköy Belediye Meclis kararı ile 29 yıllığına, yap-işlet-devret yöntemi ile özelleştirilmek üzere, ilk adım atılmış.. altta dört kat otopark, üstte ticari işletmeler ve özel spor alanları, yönetimin değişmesi halinde bile tapuya şerh edilecek intifa hakkı ile birlikte, bir kamu alanı daha özelleştirilmiş olacak. Bu kararı durdurmak için mahalleli olarak idare mahkemesine dava açılmıştır. Bu doğal deprem toplanma alanının, büyük şehir belediyesine gönderilen, "deprem toplanma alanı listesi" nde olmamasına şaşırmıştık, bu karar ile nedeni anlaşılmış oldu. Yüce spor top sahası olarak da bilinen bu alanın, çocukluğu bakırköyde geçenlerin anılarında özel bir yeri var. Çağdaş şehir tanımlarında, 'kent belleği'nden bahsedilir. Bu top sahası nın da, bu kentin belleğinde önemli bir yeri bulunmakta. Sakın bize, son 20 yılda İstanbul'a yapılanları, Bakırköy sahiline yapılanları hatırlatmayın. Biz yine de, bu yaşam alanımızı savunmaya devam edeceğiz, çünkü, buraya imzaya gelen yüzlerce mahalleli, "biz burada top koşturmuştuk."

"Ben, burada su satmıştım.."

"Burada futbol yıldızlarını görmüştüm.."

"Biz burada 23 nisan coşkusunu yaşamıştık.." diye anılarını tazelediler..

"Bir tek burası kalmıştı.." diye üzüldüler..

Sözü uzatmayalım, biz zuhuratbabalılar, bakırköy'lüler, bu spor alanının altına da üstüne de beton istemiyoruz. Bakırköy'ün otopark sorununu, mahallemizin trafik yoğunluğunu daha da arttırarak ve bizi, daha da zehirleyerek değil, 'Bakırköy meydanının altını otopark yaparak çözün' diyoruz. ALltı beton olunca, üstü yeşil alan olmaz. diyoruz.

Son olarak..

Halen planlarda spor alanı olarak yer alan ve mahallemizin göz bebeği olan bu yerin, spor alanı olarak kalmasını, "deprem toplanma alanı listesi"ne alınarak, İstanbul"'a, hatta Türkiye' ye örnek bir "deprem toplanma alanı" olarak düzenlenmesini özellikle talep ediyoruz..

Zuhuratbaba Mahallesi Sakinleri

NE OLMUŞTU?

Mülkiyeti Bakırköy Belediyesi’ne ait olan Zuhuratbaba Mahallesi, Yüce Spor yanında bulunan top sahası CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile 29 yıllığına, ‘Yap, işlet, devret’ modeliyle özelleştirilmeye açılmış, Belediye Meclisi’nden çıkan karara göre, 23 pafta 144 ada 285 parsel sayılı 6003,57 metrekarelik taşınmazın yönetim değişse bile tapuya şerh edilecek intifa hakkı ile birlikte özelleştirilmesine ve 29 yıl özel işletmenin iradesinde çalıştırılmasına karar verilmişti.