Sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakılan Emre Yıldır’ın intiharı sonrası açılan davanın duruşması bugün görülecek. Emre’nin ablası Gür, “Tek isteğimiz rahat uyusun” dedi

Tek isteğimiz rahat uyusun

GÖKAY BAŞCAN

9 yaşından itibaren 8 yıl boyunca akrabası Vedat Tarhan’ın cinsel istismarına maruz bırakılmasının ardından yaşamına son veren Ahmet Emre Yıldır’la ilgili dava bugün Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 17 yaşına kadar sistematik olarak istismara maruz bırakılan Yıldır’ın ablası Derya Gür davaya ilişkin BirGün’e konuştu.
İnancını tekrar kazanmak istediğini söyleyen Gür, “Sanığın tutuklanması, müebbet ya da buna yakın bir ceza alması bizim içimizi soğutmasa da bir nebze de olsa Emre’nin orada rahat uyumasını sağlayacak. Tek derdimiz bu” ifadelerini kullandı.

tek-istegimiz-rahat-uyusun-657581-1.

Emre’nin intihar etmeden önce savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ancak savcılığın işlem yapmadığını hatırlatan abla Gür, “Emre öncelikle adalete olan güvenini kaybettiği için intihar etti. Emre’nin açmış olduğu davayı işleme almayan savcı hakkında da şikâyetçi olduk” diye konuştu.

MÜEBBET BEKLİYORUZ

Yıldır ailesinin avukatı Merve Uçanok ise “Burada nitelikli olarak cinsel istismar suçu mevcut. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
İstismar davalarında sanıklara yetersiz cezalar verildiğinin altını çizen Uçanok, “Adaletin geç de olsa yerini bulmasını bekliyoruz” dedi.