Adıyaman’da, mutfak tüpünden sızan gazla dolan tek katlı evde ocağın ateşlenmesiyle patlama meydana geldi. Alevlerin arasında kalarak yaralanan yaşlı kadın hastaneye kaldırıldı.

Tek katlı evde patlama: 1 yaralı
Fotoğraf: İHA

Adıyaman merkez Yeni Mahalle'de bulunan tek katlı evde yaşayan ve tüpten gaz sızdığını fark etmeyen Hanım Kıran, ocağı ateşledi.

Ocağın ateşlenmesiyle birlikte evde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte yangın çıkan evde, evin duvarı ve içerisinde bulunan malzemeler de parçalanarak etrafa dağıldı.

Evin bulunduğu yere çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Alevlerin arasında kalan ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan yaşlı kadın Hanım Kıran ise, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayı büyük bir korkuyla anlatan Hanım Kıran, “Bir baktım alevler sardı etrafımı. Ellerim ve ayaklarımın üzerinde ateşler vardı. Tüp patladı. Ben çay koymak istedim, ocağı yakar yakmaz patlama oldu, artık her şey gitti. Ben küçük odadaydım" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA