Türkiye dünü Twitter'da, CNN’in yaptığı ‘Breaking News’ paylaşımının viral olmasıyla başlayan 'tek kelimelik tweet' akımına ayırdı. Akım Meclis’e döndü. Paylaşımda bulunan siyasetçiler kavga etti ve birbirlerine sataştı. Akıma ülkeyi yaşanmaz hale getiren AKP’ye çağrı yaparak katıldık, gerekçelerini de anlatarak.

Tek kelimeyle sataşma günü

Politika Servisi

Twitter'da, CNN'in hesabından yapılan 'Breaking News' paylaşımının viral olmasıyla başlayan 'tek kelimelik tweet', Türkiye'de de gündem oldu. Akıma pek çok siyasetçi ve uluslararası şirket de katıldı.

Altına en çok yorum gelen paylaşımlardan biri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise akıma "Türkiye" yazarak katıldı. Benzer yaklaşımı pek çok ilin belediye başkanı da göstererek başkanı olduğu yerleşim biriminin ismini yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise akıma başka bir yo deneyerek katıldı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın tweetini "Zam" yazarak alıntıladı ve son günlerin popüler konusuna geri dönülmesini sağladı.

SOL Parti akıma “mücadele” kelimesini tercih ederek katıldı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise hesap sormakta kararlı: “Devr-i Sabık”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Ankara" ifadesini paylaşırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "İcraat" yazdı. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksü bu konuda da İmamoğlu’na muhalefetini sürdürerek 2017’de attığı “Tatil” tweetini alıntılamayı tercih etti.

tek-kelimeyle-satasma-gunu-1059540-1.

HASRETİNİ DE YAZAN VAR UMUDUNU DA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise "Seçim" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantılarda da sıkça kullanmayı tercih ettiği "Hürriyet" notuyla paylaşım yaptı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Eşitlik" ifadelerine yer verdi.

Başak Demirtaş ise akıma Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ithafen "Hasret" paylaşımı yaparak katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Huzur" ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tüm dikkatlerin gözlerinde olmasını istediği için "Işıltı" yazmayı tercih etti.

Medyada en çok etkileşimi CB Türk aldı. CNN Türk’ün tek kelimelik tweet olarak “Haber” kelimesini alması

Gazetemizin Twitter hesabından, yargı eliyle basının üzerinde oluşturulan baskılara dikkat çekmek amacıyla “Sanık” diye yazıldı.

Erdoğan gününü sadece sosyal medya paylaşımı ile geçirmedi. Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 1 Eylül’de gerçekleşen elektrik ve doğalgaz zammına hiç değinmeyen Erdoğan meseleyi CHP’li belediyelere getirdi. Erdoğan “Şu anda vatandaş su paraları konusunda ciddi sıkıntılar içerisinde mi? İçerisinde. Ücretlerde, otobüs ücretlerinde vesaire sıkıntı içinde mi? İçinde. Bunların sözünü nasıl vermişlerdi seçim meydanlarında? Farklı vermişlerdi. Ama şimdi geldikleri yer neresi? Ortada” diyerek başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere CHP’li büyükşehir belediyelerini hedefe koydu.

Erdoğan’ın bu çıkışına CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yanıt verdi.

Erdoğan’a, “Orada dur” diye seslenen Torun, “Belediyeler suyu elektrik kullanarak evlere ulaştırır. Belediyelerin kullandığı elektriğe sadece son 9 ayda yüzde 200 zam yapan, yerel seçimlerden bu yana fiyatları 4-5 kat artıran sensin. Ülkeyi nasıl batırdığınızın üstünü örtmek için gerçeği çarpıtmak riyakârlıktır” dedi. Erdoğan’a çağrı yapan Torun, belediyelerin elektrik ücretlerine ilişkin kanun teklifinin 6 aydır Meclis’te beklediğini hatırlatarak, “Eğer samimiyseniz kabul edin, ikinci gün su faturaları düşsün” ifadelerini kullandı.

Ülkenin kötü yönetiminin kabahatini yerel yönetismlere yüklemeye çalıştıklarını söyleyen Torun, “Hala vatandaşın evine gelen en düşük fatura olan su faturaları üzerinden belediyelerimizi eleştirmek, vatandaşın aklıyla alay etmektir. Ama boşa çırpınma Erdoğan, bu ülkeyi nasıl batırdığını gizleyemezsin” diye konuştu.

AHMET ŞIK DA HEDEFİNDEYDİ

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da Erdoğan’ın kadrajına girmişti. Erdoğan’ın “Teröristin tekidir, kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın” sözlerine Şık’dan yanıt gecikmedi. Şık, "İktidarınız sona erip memlekete hukuk geldiğinde, menfaatini değil hukukun haysiyetini önemseyen şimdiki gibi kuklaya çevirdiklerinize benzemeyen yargı mensupları kimin terörist kimin çete lideri olduğuna karar verecek. O zaman konuşuruz bu konuyu” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya salgınıyla başlayan gün yine şiddetli tartışmalarla tamamlanabilidi.

***

GÖNDERECEĞİZ

Biz de bu akıma ülkeyi yaşanmaz hale getiren AKP’ye çağrı yaparak katıldık. Üstelik gerekçelerini de anlatarak.

Yağmaladınız

Yerin altını da üstünü de bir avuç yandaşa verdiniz. Birlikte yağmaladınız, betona gömdünüz. Ülkenin sadece bugününü değil geleceğini de sattınız.

Susturdunuz

Kendinize ait medya yarattınız. Sadece sizin sesinizin çıktığı bir dünya olsun istediniz. Konuşanı, yazanı cezalandırdınız, yok etmeye çalıştınız.

Hortumladınız

Siz zenginleşirken, semirirken milyonlarca insan ise her geçen gün daha da yoksullaştı. Gece gündüz çalışsak da açlığınızı gideremedik.

Ezdiniz

İşçi, emekçi düşmanı politika izlediniz. En büyük marifetiniz grev yasaklamak oldu. Ülkenin yarısından fazlasını asgari ücrete mahkûm ettiniz.

Çöktünüz

Kamunun her köşesine yerleştiniz. Sizden olmayana yaşama şansı vermediniz. Devleti sadece iktidarınızın bekası için çalışan aygıta dönüştürdünüz.

Çaldınız

Ülkenin tek sahibi gibi davrandınız. Üretken, yaratıcı, çalışkan gençlerin ülkeye dair umutlarını yok ettiniz. Eğitimi, üniversiteyi bitirdiniz.

Kutuplaştırdınız

Laikliğin kırıntısına tahammül edemediniz. Toplumu din kurallarına göre dizayn ederken özgürlüğüne düşkün güçlü kadınları düşman bellediniz.

Yasakladınız

Tüm güzelliklere yasak koydunuz. Bir araya gelmemiz, umutla şarkılar söylememiz, danslarımız bile sizi korkuttu. Kahkahalar suç oldu gözünüzde.