Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan İletişim Fakültesi'ne vekaleten dekan olarak atandı.

Tek koltuk yetmedi: Boğaziçi rektörü Melih Bulu, İletişim Fakültesi’ne de dekan oldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'nun yeni kurulan İletişim Fakültesi’ne de dekan olarak atandığı ortaya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyen ve öğrencilerin Melih Bulu'ya yönelik protestoları devam ederken Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Bulu, üniversitede bir koltuğun daha sahip oldu.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 6 Şubat'ta kurulan İletişim Fakültesi'ne vekaleten dekan olarak Bulu atandı. Boğaziçi Üniversitesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirmeye göre, YÖK'ün Bulu'yu vekaleten dekan olarak atama kararı 14 Nisan'da gönderildi.

tek-koltuk-yetmedi-bogazici-rektoru-melih-bulu-iletisim-fakultesi-ne-de-dekan-oldu-866870-1.

BOĞAZİÇİ PROTESTOLARI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 yılında AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne kararname ile rektör olarak atadı.

Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması, öğrenciler ve akademisyenlerin sert tepkisine neden oldu. Yapılan atamanın kabul edilemez olduğunu ve Bulu’nun kayyum olduğunu söyleyen öğrenciler, 4 Ocak Pazartesi Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem düzenledi. Polis, burada öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.

Üniversite kapısına kelepçe vuruldu. Polis müdahalesinin tepki çektiği eylemlerin ardından birçok öğrenci de gözaltına alındı. Öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından devam eden eylemler 2 Ocak’tan bu yana sürüyor.