Koronavirüs insanların şimdiye kadar edindikleri bütün davranış alışkanlıklarını kökten değiştirecek.

Başta para babaları geliyor. Sömürdükçe sömürmenin kendilerine de pek bir şey kazandıramayacağını bu ‘mübarek salgın’ sonunda iyice anlayacaklar.

Tabii ölmez de sağ kalırlarsa!..

Bizim memlekettekiler de bunu anlayabilecekler mi? Her konuda ‘geç kalmışlar bölüğünden’ olduklarını gösterdikleri için onlardan pek umutlu olamamak gerekir.

Biz gazeteciler cephesinden bakarsak durum, en boktan durumdan birkaç tık daha geride kalınacağından hemen hiçbir kuşkumuz bulunmuyor.

Basın meslek işkolu mutasyonuna uğrayıp medya haline geldiğinden beri her dönemde medya patronları ‘Yontma Taş Devri’ özellikleriyle iftihar ettiler.

Sendika, bu taş kafalar için eli silahlı gerilla örgütü kıvamında bir yapı olarak kabul edildi.

Eskiden sendika kuran, emekçi örgütlerin başkanı olan genel yayın yönetmenlerinin yerini patronların tepe derneklerine üye olan yeni tip gazete yöneticileri aldı.

Amiralleri başta olmak üzere bu rezil donanmanın bütün gemileri o zamanlardan beri su almaya başlamıştı. Gazeteciliği batırdıkça kendilerini bir üst kata atarak kurtulacakları zannettiler.

Olmadı. Olamayacağı uzaktan görülüyordu. Ama içeriden hiç de öyle değildi. Onların Titanik’i Pompei’ye doğru yol alıyordu. Eğer buz dağı batırmazsa Vezüv Yanardağı’nın lavları altında taş haline geleceklerdi. Nasıl olsa taş kalpliyiz, fazlaca bir şey yitirmeyiz diye düşünerek tam yol ilerlediler.

Sonuç ortada:

Artık medyanın habercilikle bütün bağları koptu!

Yine de haber yapmak isteyenler var,

Gazeteciliğin büyüsüne çocuk yaşta kapılan, bu yüzden iletişim okuyup para almadan stajyer statüsünü gönüllü benimseyen genç muhabirler canla başla haber peşinde koşmaya gayret ediyorlar. Tabii abileri, ablaları izin verdiği ölçüde..!

Onların ilgi ve bilgi alanlarının dışına taşıp da sahici haber yaparlarsa önce uyarı alıp sonra da kapının önüne konuluyorlar:

-Gerçek haberler yapmayı alışkanlık haline getirdiğinden, iş akdinin feshine…

Şimdi korona salgını günlerindeyiz. Hastalık ahtapot gibi her yeri sarıp sarmalıyor. Herkes risk altında.

Muhabirler haber için sokaktalar. Canla başla çalışıyorlar. Çantalarını doldurup gazetelerine televizyonlarına dönüyorlar. Kapıda bekçiler karşılıyor onları:

-Haberler içeri muhabirler dışarı!

Onlar için konteyner getirilmiş.

Ne büyük hizmet!?.

Dışarda Korona kapmış olabilirsiniz, bize bulaştırmayın.

Bu rezil anlayış yakında şöyle ‘eleman aranıyor’ ilanları verebilirler:

-Tek kullanımlık muhabirler aranıyor!