Tek kullanımlık ürünler tehdit ediyor

HABER MERKEZİ

Salgınla birlikte tek kullanımlık malzemeler çöp dağları yarattı. Greenpeace, sağlık uzmanlarına dayanarak plastik endüstrisinin yarattığı algının aksine yeniden kullanılabilir ürünlerin güvenli olduğuna dikkat çekti.

Plastikten Kurtul Hareketi’nin üyeleri Greenpeace ABD ve UPSTREAM’in çağrısına katılan 18 farklı ülkeden 115 sağlık uzmanı yeniden kullanılabilir sistemlerin temel hijyen kurallarına uyulduğu süreç sorun yaşanmayacağını açıkladı.

Plastik endüstrisinin pandemi sürecinde insanları korkutarak plastiği teşvik etmesinin şok edici olduğunu söyleyen Greenpeace ABD Küresel Proje Lideri Graham Forbes ise şunları söyledi: “Devletlerin ve özel sektörün hem çevreyi hem de çalışanları ve tüketicileri koruyarak yeniden kullanılabilir sistemlerin güvenle uygulanabileceğini bilmeleri hayati önem taşıyor. İnsanları güvende tutmak ve gezegeni korumak için plastik endüstrisinin gizli pazarlaması yerine bilime kulak vermeliyiz.”

GEZEGENE MİNUMUM HASAR

Greenpeace Akdeniz Plastik Proje Sorumlusu Nihan Temiz Ataş da, “Tek kullanımlık ürünlerin koronavirüs üzerinde bir kalkan etkisi görmediğini bilim insanları açıkça belgeliyor. Bu yüzden kendi hijyenimizle beraber kullandığımız çok kullanımlı ürünlerin hijyenine de özen göstererek bu süreci gezegenimiz için minimum hasarla atlatmalıyız” diye konuştu.