Tek kurtuluş işçilerin mutlak dayanışmasında
Fotoğraf: BirGün

Asena TUNCA

İzmir Torbalı'da bulunan Philip Morris (Marlboro) Euroserve fabrikasında çalışan DİSK Gıda İş üyesi emekçiler, direnişlerinin 18'inci gününde taleplerini İstanbul Üsküdar'da bulunan Philip Morris Genel Müdürlüğü önüne taşıdı.

120’yi aşkın emekçinin sendika üyesi olduğu için kod 46 ile işten çıkarılmasını kabul etmediklerini söyleyen emekçiler, genel müdürlük önünde "Marlboro'dan atılan işçiler geri alınsın, sendikal haklar tanınsın" yazılı pankart açtı.

Basın açıklamasını okuyan DİSK Gıda İş Genel Başkanı Seyit Torun, “Onlarca arkadaşımız sürgün edilmeye çalışıldı, kabul etmedik. Marlboro işvereninin baskıları sürgünle sınırlı kalmadı, şu ana kadar 120'yi aşkın işçi arkadaşımız keyfi ve hukuksuz biçimde işten atıldı, atılmaya devam ediliyor, yönetim yasaları umursamıyor” dedi.

Torbalı’dan Üsküdar’daki Philip Morris önüne taleplerini aktarmaya gelen emekçilerden Hülya Özdemir, “Bizim isteğimiz sendikamızın tanınması ve işten atılan işçilerin işe geri alınması. İşimize her zaman sahip çıktık, yalnızca daha iyi şartlarda insani bir ücretle çalışmayı talep ettik. Karşılığında kapının önüne konulduk” ifadelerini kullandı.

Marlboro emekçileriyle dayanışmaya gelen ETF Tekstil emekçilerinden Tülay Akdemir ise şunları söyledi: “Buraya Marlboro emekçilerinin sesine ses olmaya geldik. Biz birbirimize destek vermedikçe bizi ezmeye devam edecekler. Birlik, mücadele, zafer.”