»Siyasetin tek güvenilir limanı, bir dediğini sonra yalanlamak. ‘Dün dündü, bugünü kim bilebilir?’ diyebilmek.

»Siyasetin tek güvenilir limanı rakiplerinin hatalarını öne çıkartıp, kendini geliştirmeden onları aşağı çekmek de olabilir. Yükselen biz değiliz, alçalan çevremiz.

»Siyasetin tek güvenilir limanı insanları birbirinden uzaklaştırmak, kafaları karıştırmak. Dalgalar ne kadar büyük olursa olsun, limanda gemiler sağlamda ne de olsa.

»Siyasetin tek güvenilir limanı belki de sürekli haklı olmaktır. Sürekli haklı olduğunuz bir ortama geçebilirseniz sonsuza kadar haklı olabiliyorsunuz bir noktada.

»Siyasetin tek güvenilir limanı en güvenilir limanı bir gün gelip düşman gösterebilmek, bunu kabul ettirebilmek belki de.

»Siyasetin tek güvenilir limanı yıllarca bir koltuğa vantuz gibi yapışmak, her şeyden sorumlu olup sorumluluk almamak da olabilir.

»STGL belki de sürekli onu bunu azarlamaktır.

»STGL bazen de olduğun gibi görünmeyip bir yandan da göründüğün gibi olmamak olabilir.

»STGL kendi ahlak anlayışının en doğru anlayış olduğuna herkesi ikna etmek, ikna olmayanları da paketlemek olabilir.

»STGL toplumu biz ve onlar diye ikiye ayırmak da olabilir. Ya tarafsın ya bertraf.

»STGL tahine sahip çıktığını düşünüp, ona dair ne varsa kendine göre tekrar biçimlendirmek, kendi tarihini yazmak da olabilir.

»STGL karşındakilerin korkudan ağzını açamayacak hale geldiği bir liman da olabilir.

»STGL, ‘Ben tek, siz hepiniz’ anlayışına sahip olmak da olabilir. Herkese karşı bitmeyen öfke, aşırı uçlarda yaşanan bir iştah da olabilir. Laf eden varsa onları da yeriz.

»STGL her şeyi kendine yontmak olmalı aslında. Hatalarından ders çıkartmamak, ya da zaten hatanın olmadığına kendini ikna etmek de olabilir.

»STGL yancılıkla başlayan sürekli ve limitsiz bir güce tapınma da olabilir.

»STGL her zaman kazanan takımda olmak, lig ortasında gerekirse takım değiştirmek de olabilir.

»STGL istediğin durakta inip, istediğin durakta tekrar binebildiğin deniz ortasındaki mobil bir limana sahip olmaktır belki de.

»STGL dün atarlandığından ertesi gün özür dileyebilmek de olabilir. Sonuçta tornistan basmazsa o gemiler sağa sola çarpacak. Tornistan işte bu noktada büyük bir kurtarıcı.

»STGL kendine yeni bir zengin zümre yaratıp medyayı iyice tekele bağlamak da olabilir. Gerekirse bi telefonla bütün işleri çözeriz ne de olsa.

»STGL din üzerinden mesajlar verirken, sağda solda ‘Olm Google’a yaz çıkıyor’ diye öğütler vermek de olabilir.

»STGL belki de dokunulmaz olmaktır. Halkı da 200 metreden selamlarız, olur biter.

»STGL herkesten çekinmek, sürekli bir paranoya içinde yaşamak da olabilir.

»STGL kütleçekime inanmamak da olabilir. Deli gibi büyüyüp sonra kendi kütlesinden sonra kendi içine çöken yıldızlardan olmayı kim ister ki?

»STGL kayyum olabilir. Gün gelir bizde olduğu gibi kayyuma bile kayyum atayabilirsin. Sıkılınca aç bir kayyum, kendine gelirsin.

»STGL belki de bir gün şeffaflaşmak olacak. O zaman sadece politikacılar değil, halk da siyasetin o limanına güvenecek. O gün gelene kadar ne diyorsak öyle.

Belki de bir toplumu, insanı, hayvanı ya da çiçeği sevmekle başlayacak her şey.

Sevgi ile kalın, sevgisiz kalmayın.