Koronavirüsle mücadelede birçok ülkenin sağlık sistemi ve ekonomisi çökme noktasına geldi. İspanya’da özel hastanelerin devlet kontrolüne geçirilmesi kararı alındı

Tek yol kamulaştırma

Koronavirüsle mücadelede dünya sınıfta kaldı. Dünya ülkelerinin sağlık sisteminin kırılganlığı virüsle mücadelede ortaya çıktı. Virüsten en çok etkilenen ülkelerden olan İspanya’da özel hastanelerin ülkedeki genel sağlık sisteminin kontrolüne gireceğini açıkladı. İspanyol hükümetinin pazar günü coronavirüsüyle mücadelede ‘şimdiye kadar görülmemiş’ önlemler alma kararı verdiğini yazdı. Sağlık Bakanı Salvador Illa düzenlediği basın toplantısında, yetkililerin pandemiyle mücadelede özel sağlık hizmetinden gerekli hallerde her açıdan faydalanacağını söyledi.

Hükümet pazar günü ayrıca maske, eldiven, tıbbi ya da farmasötik ürünlere ya da bu ürünleri üretme kapasitesine sahip şirketlerin 48 saat içinde yetkililere haber vermelerini istedi, aksi takdirde cezalarla karşılaşacakları bildirildi.

HAVAYOLU ŞİRKETİNE DE KAMULAŞTIRMA

İtalyan hükümeti, koronavirüs salgını nedeniyle iflasın eşiğine gelen eski ulusal hava yolu şirketi Alitalia’da tam hisse kontrolü için karar tasarısı hazırladı. Tasarının hızlıca hayata geçirilerek şirketin kamulaştırılması planlanıyor.

ŞİRKETLERİ DEVLET KURTARACAK

Fransız hükümeti, koronavirüs salgınının sarstığı büyük Fransız şirketlerini kurtarmak için gerekirse kamulaştırma yoluna gidebileceklerini söyledi.