Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkol ve sigaraya art arda getirilen zamların ardından eylem kararı aldıklarını duyurarak, "Türkiye geneli dükkanları kapatıyoruz" dedi. Aybaş, "Bu kepenk kapatma eylemi sürekli gelen zamlar ve fahiş fiyatlara karşı bir toplumsal esnaf refleksidir. Akabinde firmaların ürün tedariki konusunda kısıtlı ürün veya hiç ürün tedarik etmemelerinden kaynaklanan bir duruştur" ifadelerini kullandı.

Tekelcilerden eylem kararı: "Türkiye geneli dükkanları kapatıyoruz"

Tekelciler alkol ve sigara zamlarının ardından Türkiye genelinde eylem yapma kararı aldı.

Yeni yıla bir yığın zamla giren yurttaşlar şimdi de sigara ve içki zammıyla karşı karşıya. Sigara ve alkolden alınan ÖTV yüzde 47 zamlandı. Vergi artırıldığı için içki ve sigara fiyatlarına en az yüzde 15 ila yüzde 26 aralığında zam geleceği bekleniyor. Philip Morris ve Marlboro grubundaki sigara markalarına ise 4 TL zam getirildiği bildirildi.

Twitter hesabından açıklama yapan Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Türkiye genelinde eylem kararı aldıklarını açıkladı.

Aybaş, "Şu an zincir marketlerde fiyatlar böyle küçük esnaf yapsa taşa tutarlar. Fiyat geçişini, odalar yerine metro marketten öğreniyoruz. Ayıp artık ayıp. 'Zincir marketlerde sigara satışını durdurdu' haberleri geliyor. Nereye gidecek bu durum" ifadelerini kullandı.

Küçük esnafın dükkanları kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Aybaş, "Birçok ilden mesajlar geliyor, vatandaş kartonla sigara istiyor kavga ve tartışmalardan uzak durmak adına .Esnafı temsil eden oda başkanları nerdesiniz?" dedi.

Aybaş, "Türkiye geneli dükkanları kapatıyoruz. Firmaların ürün vermemesi telefonları açmamaları sebebiyle muhatap bulunamadığından zincir marketlerin otomatik yüzde 40 zam yapmaları bizlerin ticaretini sekte vurmuştur, ülkemiz adına geçmiş olsun. Ya zamlar açıklansın yada ürün versinler" diye yazdı.

Aybaş'ın açıklamalarının devamı şöyle:

"Bu kepenk kapatma eylemi sürekli gelen zamlar ve fahiş fiyatlara karşı bir toplumsal esnaf refleksidir. Akabinde firmaların ürün tedariki konusunda kısıtlı ürün veya hiç ürün tedarik etmemelerinden kaynaklanan bir duruştur. 1 adet en ucuz bira 22 TL nedir, özel yaşama müdahaledir.

Müşteriler tepkimizi gayet haklı buluyor, tüketiciler yanımızdadır bizim tepkimiz sürekli gelen zamlara ve belirsizliklere ve firmaların ürün vermemesinedir. Firmalar ürün mü veriyor da stok yapalım ama bazı tüketiciler 10 adet sigara isteyerek kendi stoğunu meşru görmektedir."