Frankfurt'a ticari ataşe olarak atanan Yusuf Yerkel'in haftaya görevine başlayacağı öğrenildi. Yerkel, Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından eylem yapan yurttaşı tekmelemişti.

Tekmeci Yerkel atandığı göreve haftaya başlıyor

Haber Merkezi

Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından eylem yapan Erdal Kocabıyık isimli yurttaşı tekmeleyen dönemin başbakanı Erdoğan’ın özel kalem müdürü yardımcısı Yusuf Yerkel’in Almanya’da bulunan Frankfurt Başkonsolosluğu’nda Ticaret Ateşeliği görevine haftaya başlayacağı öğrenildi.

Sözcü’nün haberine göre; 6 bin avro net maaş kazanacak olan Yerkel, Frankfurt’a gitti. Evine yerleşen tekmeci Yerkel’in bazı sağlık sorunları nedeniyle birkaç kez Kassel’e gittiği öğrenildi.

Mevcut Ticaret Ataşesi Tansu Günendi’ye konsoloslukta veda töreni yapıldı. Günendi’nin eşyalarını topladığı ve son işlemlerini bitirmek üzere olduğu bildirildi. Koronavirüs salgını nedeniyle, personel eksikliği de bulunduğu için Ticaret Ateşeliği’nde şu anda “vekaleten son üç gün” görev yapan Günendi, önümüzdeki hafta görevini asaleten devralacak olan Yerkel’e bırakacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan gibi Kartal İmam Hatip mezunu olan Yerkel’in atanmasına Almanya’daki sendikalar, çeşitli Türk dernekleri, siyasi partiler, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) büyük tepki göstermişti.