Teknopark işçileri haklarını istiyor!

Mahir Bağış

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2’nci etap açılışını geçen pazar günü yaptığı Teknopark İstanbul'un şantiyesinde çalışan işçiler işten atıldı. İşçilere yaklaşık üç aydır maaş verilmediği de ortaya çıktı. Ana firmaya bağlı taşeron firma Eday’ın bünyesinde çalışan 100’den fazla işçi mağdur. Maaş alacaklarının ödenmesi için İnşaat-İş Sendikası’nın öncülüğünde direnişe başlayan işçiler, BirGün’e konuştu.

İşçilerder Zafer Yıldız, şantiyede altı aydır çalıştığını belirterek, “Yaklaşık 3 aydır maaşlarımız yatmıyor” dedi. 15 gün önce işten atıldıklarını belirten Yıldız, “Sorgusuz sualsiz işten çıkarıldık; fakat çalıştığımız günlerin ücretleri ödenmedi” şeklinde konuştu. Toplam 120 işçinin çıkarıldığını söyleyen Yıldız, “Ne Teknopark ne de Eday Grup tarafından muhatap alınıyoruz, çalıştığımız gün süresi kadar ücretimizi almadan bir yere ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı.

ŞANTİYEYE GİREMİYORUZ

Şantiyede altı aydır çalışan Murat Özden ise, “Ücretleri ödeyen, yemekleri ve kalacak yerleri hazırlayan Eday Grup, ama şu an ortada yok” dedi. Teknopark’ın açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiği için apar topar şantiyeyi boşatmak zorunda kaldıklarını söyleyen Özden, “O günden bu yana şantiyeye giremiyoruz; içeride eşyalarımız kaldı. Bize hakkımız olan üç kuruşluk ücret çok görülüyor. Ücretlerimiz ödenene kadar direneceğiz” diye konuştu.