Tel Aviv’den Türkiye dahil  dört ülkeye seyahat yasağı

Dış Haberler Servisi

İsrail’de son haftalarda Delta varyantı kaynaklı Covid-19 vakalarının yeniden artışa geçmesi sonrası hükümet, henüz aşı yaptırmayanları en kısa sürede aşı olmaya çağırdı. Ulusa seslenen Başbakan Naftali Bennett, sağlık açısından aşı olabilecek durumdaki tüm İsraillilerden bir an önce aşılarını yaptırmalarını istedi.

Aşılamada dünyanın önde gelen ülkeleri arasında bulunan İsrail’de perşembe günü bin 336 Covid-19 vakası tespit edildi. Vakaların büyük çoğunluğu, bulaş oranı yüksek olan Delta varyantından kaynaklanıyor.

Ülkede nüfusun en az yüzde 56’sı Covid-19 aşısının her iki dozunu da yaptırmış durumda. Ancak son dönemde Delta varyantına yakalanan hastaların üçte biri, aşısını tam yaptırmış olanlardan oluşuyor. Bilimsel araştırmalar, tam aşı olmuşların da koronavirüse yakalanmalarının söz konusu olduğunu ancak bu kişilerde hastaneye yatma ve virüs kaynaklı ölüm riskinin çok daha düşük olduğunu ortaya koyuyor.

İsrail Koronavirüs Bilim Kurulu ise Delta varyantının yayılmasını önlemek için Türkiye, Birleşik Krallık, Gürcistan ve Kıbrıs’a seyahat yasağı getirilmesini istedi. Hükümetin de kararı onaylaması durumunda seyahat yasaklarının 30 Temmuz’dan itibaren başlaması bekleniyor.