Eğitim Sen Muğla Şubesi, #BizeSor etiketi altında Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi.

Telafi eğitimin nasıl olacağını #BizeSor!

HABER MERKEZİ

2 Temmuz'dan sonra başlayacağı öngörülen yüz yüze telafi eğitimiyle ilgili başta eğitimciler olmak üzere, öğrenciler ve veliler endişeli. Eğitim Sen Muğla Şubesi, Twitter üzerinden ‘#BizeSor' kampanyası başlatarak tepkilerini ve taleplerini dile getirdi.

Eğitim Sen Muğla Şubesi, #BizeSor etiketi altında Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi. “Tek bir öğrencinin dahi dışarıda bırakılmadığı, mağdur olan kesimlerin desteklendiği, kamu kaynaklarının toplumsal fayda için kullanıldığı bir yaklaşım için #BizeSor” denilerek talepler şöyle sıralandı:

>> Öğretmenler, öğrenciler, veliler, sendikalar, bilim insanları ile bir araya gelerek, telafi veya tamamlayıcı eğitimin nasıl olması gerektiği konusunu bütün boyutları ile tartışmalıdır.

>> Okulların eylülde yüz yüze eğitimle açılması temel hedef olmalıdır. Bunun için eğitim emekçilerinin tamamının aşılanması, düzenli test için alt yapının hazırlanması, yeterli derslik ve ek öğretmen ataması ilk aşamada yapılması gerekenlerdir.

>> Telafi eğitiminde tüm öğrencilerin her açıdan desteklenmesi ve öğrenme kayıplarının giderilmesi hedeflenmeli. Yapıyormuş algısı oluşturmaya çalışmak değil gerçekten yapmak gerekiyor.

>> Eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin, velilerin gereksinimi, önceliği algı kampanyası değil; çocuğun üstün yararının esas alınmasıdır.

>> Öğrenme kayıplarının giderilmesi konusunda alanın öznelerinin söz, karar ve uygulama hakkı olmalıdır.

>> Eğitime ek bütçe ayrılması ve ek atamalar yapılması zorunludur. Ek bütçe ve ek atama konusunda kararlı bir tutum ve gerekli girişimlerin MEB tarafından hızlıca yapılması gerekmektedir.

>> Kamusal bir hizmet olarak eğitimden nitelikli, eşit, ücretsiz, düzenli ve sürekli olması beklenmektedir. Kapsayıcı eğitimden de, öğrencilerin tamamını içeren, kimsenin dışarıda kalmadığı bir eğitim sürecine dikkat çekilmektedir.

>> Eğitim sisteminin kendisi eşitsizliğin devamı üzerine kurulduğu için ve eşitsizliğin devamı ancak sınavlar aracılığıyla sağlanabildiği için sınav merkezli eğitim sistemi var. Sınavlar iptal edilsin.

telafi-egitimin-nasil-olacagini-bizesor-882297-1.

EĞİTİMDE EŞİTLİK YOKSA HAK DEĞİL AYRICALIK OLUYOR

Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: " Öğretmenler, toplumsal dayanışmanın gereklerini, öğrencilere ve halkımıza karşı olan sorumluluklarını eksiksiz yerine getirme konusunda kararlıdır. Eğitimde eşitlik yoksa eğitim hak değil ayrıcalık haline geliyor. MEB planlamalarını yaparken, önceliklerini belirlerken ve bunları kamuoyu ile paylaşırken öğrencilerimizin hepsini eşit kabul eden yaklaşımını terk etmelidir.”