TELE1'e verilen ekran karartma cezası haftanın son günü tebliğ edildi
RTÜK tarafından TELE1'e verilen ekran karartma cezası haftanın son günü tebliğ edildi. Duruma tepki gösteren Yanardağ, "Yürütmenin durdurulması için hemen mahkemeye başvuruyoruz" dedi.

RTÜK tarafından TELE1'e verilen 5 günlük ekran karartma cezası bugün (cuma) tebliğ edildi. Tebliğ ile ilgili soyal medya hesabından açıklama yapan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, haftanın son günü yapılan bildirime tepki gösterdi. Mahkemeye başvuracaklarını belirten Yanardağ, "5 saatimiz var" dedi.
"RTÜK'ün tarafsızlığını yitiren çoğunluk üyeleri, Anayasal hak olan düşünce ve ifade özgürlüğünü ihlal etmeyi sürdürüyor" ifadelerini kullanarak Twitter'da paylaşımda bulundu.
Yanardağ'ın tepkisinin ardından RTÜK yetkilileri TELE1'i arayarak bilgi verdi. Yanardağ, sosyal medya hesabından yaşananları aktardı ve verilen karar hakkında yürütmeyi durdurma davası açtıklarını duyurdu.
Yanadardağ'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:
"TELE 1 ekranı bu gece kararmıyor.. RTÜK'ten arayıp 5 gün süremiz olduğunu bildirdiler. Karar, "geçici kapatma" niteliğinde ağır olduğu için ve Ulusal Elektronik Tebliğ Sistemi mevzuatı nedeniyle böyle bir süremiz varmış. Çarşamba gecesine kadar yayındayız. Ama biz davamızı açtık."
TELE 1 ekranı bu gece kararmıyor.. RTÜK'ten arayıp 5 gün süremiz olduğunu bildirdiler. Elektronik Tebliğ Sistemi mevzuatı nedeniyle böyle bir hakkımız varmış.
— Merdan Yanardağ (@merdanyanardag) July 17, 2020
RTÜK, TELE1 ve HalkTV'ye 5 gün yayın durdurma cezası verdi. Halk TV’ye verilen cezada dış politikayı eleştirme, TELE1 için ise ‘Diyanet’i eleştirme’ ve ‘Abdülhamid için sarf edilen sözler’ gerekçe olarak gösterildi.