Beko Basketbol Ligi'nde ıı.hafta da geride kaldı ve hâ

Beko Basketbol Ligi'nde ıı.hafta da geride kaldı ve hâlâ Türk Telekom'un bileğini bükecek bir babayiğit çıkmadı. Türk Telekom, Efes Pilsen gibi bir dev dahil önüne geleni yenerek yenilgisiz liderliğini sürdürüyor. Üstelik bazı maçlarını da oldukça farklı kazanıyor. 702 sayı ile ligin en az sayı yiyen ve 880 sayı ile en fazla sayı atan takımları arasında yer alıyor. Yani takım olarak istatistikleri de çok iyi durumda. Zaten ben Telekom'u sezon başında Ankara'da canlı olarak izlediğimde takımın çok başarılı olacağını bu sütunlardan sizlere duyurmuştum. Türk Telekom yüzümü kara çıkartmamaya devam ediyor. Sadece Beko Basketbol Ligi'nde değil Avrupa da da başarılı bir grafik çiziyor. FIBA Europe Cup G grubunda mücadele eden Türk Telekom grubunu birinci sırada tamamlayarak 2.turda Yunanistan'ın Panionios takımı ile eşleşti. Telekom gruptaki tek yenilgisini aynı grupta yer aldığı Panionios takımından almıştı. Yüksek form durumu ile ikinci turda Yunan'lı rakibinin karşısında Türk Telekom'un şansı oldukça fazla.

Türk Telekom, bu sezon gerçekten son iyi 4 yabancı oyuncu ve iyi seçilmiş yerli oyunculardan oluşan bir takım kurdu. Bu takımda her oyuncu verebileceğinin en fazlasını takıma veriyor. İşte geçen sezonun başarılı pivotu Erwin Dudley bu sezonda takımın en fazla ribaunt alan oyuncusu. Maç başına ortalama 9 ribaunt ile oynuyor. Alman milli takımının oyuncusu genç Henrik Jagla ise mükemmel bir sezon geçiriyor. Ortalama 18 sayı ortalaması ile takımın en sko-rer oyuncusu. Özellikle uzun oyuncuların tutmakta çok zorlandıkları bir oyuncu. Dışarı çıkıp attığı 3'lük sayılarla rakip takımı adeta perişan ediyor. Avrupa kariyerine yıllar önce Efes Pil-sen'de başlayan yaşlı kurt Dernek Alston da çok iyi bir performans ortaya koyuyor. Özellikle pota altında takıma büyük bir güç katıyor. Bana göre takımın bir diğer skoreri ve takım için en önemli oyunculardan biri Tutku Açık.

Takımın 5 ortalama ile asist kralı olan bu oyuncu 3 sayılık atışlardaki yüzde 46 isabet oranı ile takımın en başarılı oyuncusu. Diğer yardımcı rolleri ise Alper Yılmaz, Haluk Yıldırım, Muratcan Güler ve Mutlu Akpınar paylaşıyor. Her oyuncu kendisinden istenen verimi ortaya koyunca Telekom için maçları kazanmak pek de zor olmuyor. Bir takımda yük, ne kadar fazla oyuncu üzerinde dağıtırsa başarı şansı da yükselmiş oluyor. İşte bu Türk Telekom 11 haftadır Beko Basketbol Ligi'nde yenilgisiz lider ve Ankara basketboluna müthiş bir heyecan katmış durumda. İlk devre itibarı ile Telekom'un kalan maçlarına baktığımız zaman belki bu hafta Ban-vit karşısında zorlanabilir. Zaten Banvit, yaptığı açıklama ile sahasında TürkTelekom'a ilk yenilgiyi tattırmak istediğini belirtti. Yani onlar da maça çok iddialı hazırlanıyorlar. Avrupa defterini kapatan Banvit, zaten bundan sonra lige daha sıkı asılacak. Deplasmanda oynayacağı bu maçta bana göre şanslar ortada. Türk Telekom bu maçı da alırsa ilk devre liderlik için son maçta Fenerbahçe Ülker ile kozlarını paylaşır. Bu maçın neticesine göre de ilk yarının lideri belli olur. Yani kısacası dananın kuyruğu ilk devrenin son maçında kopar gibime geliyor.