Nottingham Trent Üniversitesi’nde bilim insanı Dr. Gareth Cave, temas halinde koronavirüsün yüzde 90’dan fazlasını öldürdüğünü iddia ettiği bir maske geliştirdi.

Temas durumunda koronavirüsün yüzde 90’ından fazlasını öldürdüğü iddia edilen bir maske geliştirildi

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ve grip dahil temas halinde virüsleri öldürdüğü öne sürülen bir maske geliştirildi.

Mirror gazetesinin haberine göre, yeni antiviral yüz maskesi, Nottingham Trent Üniversitesi’nde görevli bir bilim insanı tarafından hazırlandı.

Maskenin, nano-bakır antiviral bir katman dahil 5 katlı olduğuna dikkat çekilerek, standart maskelerin üç katlı olduğu belirtildi.

Kullanılan nano-bakır materyalin, partiküllerle temas ettiğinde virüsün ölmesini sağlayan ve çoğalmasını engelleyen iyonlara sahip olduğu ifade edildi.

Deneylerde maskenin 7 saatten uzun süre Covid-19 ve grip virüslerinin yüzde 90'ından fazlasını öldürebildiği, yüzde 99,98 oranında filtreleme özelliğine sahip olduğu gözlendi.

Maskeyi tasarlayan bilim insanı Dr. Gareth Cave, "Maskenin temas halinde virüsleri etkisiz hale getirdiği kanıtlandı. Antiviral katman ve filtre katmanları virüsü yok ediyor" ifadelerini kullandı.

Maskenin aralık ayında satışa sunulması amaçlanıyor.

(AA)