Temel ihtiyaçlar adeta bir lüks haline geldi

HABER MERKEZİ

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, ‘İtirazımız Var’ diyerek Anıtpark’ta miting düzenledi. SOL Parti, KESK Kocaeli Şubeler Platformu, TMMOB Kocaeli, Kocaeli Tabip Odası, Emek Partisi, Halkevleri gibi bileşenlerden oluşan Emek ve Demokrasi Güçleri’nin eyleminde “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Savaşa değil, emekçiye bütçe” sloganları atıldı.

Mitingde açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “İtirazımız; sadece yoksulluğa, işsizliğe, zamlara değil. İtirazımız; yıllardır biz emekçilere, işçilere, kadınlara karşı saldırılarını, baskılarını hız kesmeden devam ettiren siyasi iktidara” dedi.

Basın metnini okuyan Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım ise zamların dayanılamaz bir hale geldiğini ifade ederek, “Elektrikten doğalgaza, akaryakıt ürünlerinden ulaşıma yapılan fahiş zamlar hepimizin üzerine kabus gibi çökmüştür. İktidarın döviz kurunun düşmesi ile övündüğü koşullarda yapılan bu zamlarla ekonomik krizin yükü yine halka, emeği ile geçim mücadelesi veren milyonlara yıkılmaktadır. Artışların adı zam değil, zulümdür. Her geçen gün artan zamlar karşısında emekçilerin, halkın alım gücü günden güne erimektedir. Temel besin maddelerinin yanı sıra ulaşım, barınma, ısınma gibi temel insan ihtiyaçları ise adeta lüks haline gelmiştir” dedi.