AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuzda asgari ücrete ara zam yapılacağını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, asgari ücrete ara zammın gündemde olmadığını, temmuz ayında 'dönemin şartlarına göre' değerlendirilebileceğini söylemişti.

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağını söyledi.

Kaybettiği seçmeni yeniden kazanmak isteyen Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi art arda ekonomik toparlanma vadeden hamlelerde bulunuyor. Emekli maaşlarına düzenleme ve elektrik-doğalgazda indirim yapılacağını duyuran Erdoğan, son olarak asgari ücrete de temmuz ayında ara zam yapılacağını söyledi.

Bugünkü grup toplantısının ardından Meclis'te basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, gazetecilerin, "Enerji konusunda müjdeleriniz oldu, emeklilere de bir zam yapılacak. Asgari ücrete ara zam söz konusu olacak mı?" sorusuna, "Bütün bu zamların hepsini zaten açıkladık, hayırlı olsun" karşılığını verdi.

"Asgari ücretliler yıl sonunu mu bekleyecek?" sorusu üzerine Erdoğan, "Temmuzda var" dedi.

BAKAN BİLGİN "ZAM YOK" DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün yaptığı açıklamada asgari ücrete zam konusunda, "Temmuz'da yeniden değerlendiririz. O günkü şartlarda bakarız ama günümüzde öyle bir şey yok" ifadesini kullanmıştı.

Bilgin, "Öyle bir şey yok. Ben hiçbir yerde öyle bir şey söylemedim. Asgari ücret bildiğiniz gibi 8 bin 500 lira açıklandı. Enflasyon düşüyor. Temmuz ayında bu eğilim, düşüş devam ederse, asgari ücrette yeniden bir düzenleme yapma veya ihtiyaç duyulmaz. Temmuz'da yeniden değerlendiririz. O günkü şartlarda bakarız ama günümüzde öyle bir şey yok" demişti.