Üretime ara veren Temsa fabrikasında işçiler, üretimin yeniden başlaması talebiyle eylem yaptı

Temsa işçileri: Çalışmak, üretmek istiyoruz

Yakup Durmuş

Adana’da üretime ara veren Temsa fabrikasında işçiler, üretim yeniden başlaması talebiyle fabrika önünde bir araya geldi. Eyleme, Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Degirmenci, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, sendikalar, işçi aileleri ile Adana Spor ve Demirspor taraftar grubu da destek verdi.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci yaptığı konuşmasında, Temsada Üretimin bir an önce başlaması gerektiğine dikkat çekti.Değirmenci, "İşimizi almak için gerekirse bu meydanda kendimizi yakarız” dedi.

'Çalışmak istiyoruz, üretmek istiyoruz' diyen Değirmenci'nin konuşmasına, sık sık "Direne direne kazanacağız”, "İşçi Sendika Omuz omuza genel greve" sloganlarıyla destek verildi.

Değirmenci'nin konuşmasının ardından işçiler, E-5 Karayolu'nu trafiğe kapattı.

Temsa, Aralık ayının ikinci haftasında üretimini 23 Aralık’a kadar durdurduğunu ilan etmiş, 25 Aralık’ta ise geçici konkordato başvurusu yaptıklarını duyurmuştu. Bu başvurunun ardından da üretime başlamayan fabrika, geçen hafta üretime süresiz ara vermişti. 2018 yılında Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Temsa’da bin 500’e yakın işçi çalışıyordu.

temsa-iscilerinden-eylem-675468-1.