Tendertwin’in üçgenleri

Burak Abatay

3 aydır tıkıldığımız evlerde çok güzel albümler, şarkılar dinledik. Birbiri ardına gelen üretimler ruh sağlığımızı korumamıza büyük katkılar sundu. Bunlardan bir tanesi de Bilge Nur Yılmaz’ın İstanbul, Philadelphia ve Londra arasındaki solo projesi Tendertwin oldu. ‘Triangles’ adını verdiği ilk şarkısıyla Tendertwin, dinleyicisine güçlü bir merhaba diyor.

Romantik, umutlu, heveskâr bir ruhla sorular soran şarkıda güçlü bir vokale, rengi ve sıcaklığı sık sık değişen bir ambiyansa şahit oluyoruz. Sözlerle bütünlük yakalayan bu ambiyans için şarkıyı usul usul takip eden gitarlar, synthler heyecanı ve dinginliği aynı anda hissettiriyor. “Sevmeyi, sevilmeyi/ Aynı taşı, aynı tepenin üzerinde taşımayı tercih ediyorsun” diyen şarkı rutinlerimizi süssüz, iddiasız, basit ve sade bir biçimde anlatıyor, sevdanın en kökten duygumuz olduğunu tekrar hatırlatıyor.

***

BİZ NE GÜZEL ARKADAŞLARDIK?

tendertwin-in-ucgenleri-746876-1.

Bir sürpriz ise geçtiğimiz haftalarda Nejat Yavaşoğulları’ndan geldi. Söz ve müziği Yavaşoğulları’na ait olan, Hakan Kurşun’un müzik atölyesinde kaydedilen Okaliptus şarkısı yayımlandı. Şarkının kendisi de, Mehmet Çağçağ tarafından çekilen karantina günlerinde bomboş İstanbul sokakları görüntüleriyle servis edilen klibi de bugüne dair çok güzel bir hatıra bırakıyor.

Ama ondan da önemlisi Yavaşoğulları yitip giden tüm dostluklara seslendiği bir cümleyi defalarca kuruyor: “Biz ne güzel arkadaşlardık…” Zamska’dan sonra Bulutsuzluk Özlemi’ni ne kadar da özlediğimizi hatırlattığı için şarkıya ve Yavaşoğulları’na teşekkür etmeli. Ayrıca bu şarkıyla beraber ‘Yavaşoğulları’nın sözlerini yazdığı şarkılardaki doğa terimleri’ diye bir yazı nasıl olur diye düşündüm. Çok eğlenceli olabilir.