ABD'de hafta sonunda gösterime giren Tenet filmi, ilk üç gününde 20,2 milyon dolar hasılat elde etti. Film, dünya genelinde ise şu ana kadar 146,2 milyon dolar hasılata erişti.

Tenet filminin ABD'deki gişe geliri açıklandı

Fotoğraf: Arşiv

41 ülkede 26 Ağustos'ta gösterime giren Tenet filmi, 4 Eylül itibarıyla ABD'de seyirciyle buluşmaya başladı. 2810 lokasyonda gösterime giren film, vizyondaki ilk üç gününde 20,2 milyon dolar hasılata erişti.

Box Office Türkiye'nin aktardığına göre, pazar günü itibarıyla Tenet'in gişe verilerine basına değerlendiren Warner Bros., ilk sonuçlardan memnun olduklarını, Tenet'in vizyon macerasının bir "sprintten çok maraton" olduğunu belirtti.

Pandemi döneminde açılışını gerçekleştiren bir filmle başka durumları karşılaştırabilecek bir bağlamın olmadığını belirten stüdyo, bu sonuçları Covid-19 öncesi dönemle karşılaştırmanın haksız ve temelsiz olacağını düşünüyor.

Çin'de de 29,6 milyon dolarla açılışını gerçekleştiren Tenet, dünya genelinde şu ana kadar 146,2 milyon dolar hasılata erişti.

Tenet'in ardından Box Office ABD'nin ikinci sırasında yer alan yapım ise Yeni Mutantlar (The New Mutants) oldu. İkinci hafta sonunda 2,88 milyon dolar hasılat toplayan film, ABD'de toplamda 11,6 milyon dolara ulaştı.

Gösterimdeki dördüncü hafta sonunu geride bırakan Russell Crowe'lu gerilim filmi Unhinged ise 1,67 milyon dolar elde ederek üçüncü sırada yer aldı ve toplamda 11,3 milyon dolar hasılata erişti.

FİLM HAKKINDA

Tenet, suç ve bilim-kurgu türlerini harmanlayan, atmosferiyle Inception'ı anımsatan bir ajan filmi. Filmin başrollerinde Robert Pattinson, John David Washington, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson ve Kenneth Branagh bulunuyor.

Tenet, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır. Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkar.