Karakteri, sıradışı yeteneği ve kazandığı 20 grand slam’le tarihin en büyük sporcularından biri olan Roger Federer, tenise veda ediyor. 41 yaşındaki efsane sporcu yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde Londra’da oynanacak Laver Cup’ın ardından kariyerini sonlandıracağını belirtti.

Teniste bir devir kapanıyor: Federer kariyerini noktalayacağını açıkladı

Tenisin gelmiş geçmiş en büyük yetenekleri arasında gösterilen ‘Ekselansları’ lakaplı İsviçreli sporcu Roger Federer, tenisi bırakıyor.

Geçtiğimiz 8 Ağustos’ta 41. doğum gününü kutlayan efsane, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 23-25 Eylül tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilecek Laver Cup’ın ardından kortlara veda edeceğini duyurdu.

Twitter’dan yaptığı 4 sayfalık açıklamada, son üç yılının sakatlıklar ve ameliyatlarla geçtiğini hatırlatan Federer, formda bir şekilde dönmek için çok çalıştığını ancak vücudunun kapasitesini ve limitlerini bildiğini kaydederek, “41 yaşındayım. 24 yılda bin 500'den fazla maç yaptım” dedi.

Federer, “Tenis bana daha önce hayal ettiğimden çok daha cömert davrandı. Şimdi profesyonel kariyerimin sonlanması gerektiğinin farkındayım. Londra'daki ATP turnuvası Laver Cup benim son turnuvam olacak. Gelecekte yine tenis oynayacağım ancak bu kesinlikle Grand Slam'ler veya turnuvalar olmayacak” ifadelerini kullandı.

LONDRA’DA ONUN İÇİN ÇOK ÖZEL

8 kez Wimbledon’da, 6 kez Avustralya Açık’ta, 5 kez Amerika Açık’ta ve 1 kez de Roland Garros’ta olmak üzere 1998’de başladığı profesyonel tenis kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu kazanan Roger Federer, kortlara veda edeceği Laver Cup’ta, Andy Murray’nin yanı sıra en büyük rakipleri Novak Djokovic ve Rafael Nadal ile aynı takımda yer alacak.

Bilhassa çim kortta inanılmaz bir tenis sergileyen Federer, Wimbledon tenis turnuvasını tek erkeklerde en çok kazanan sporcu olma unvanına sahip. Ekselansları’nın kariyerini Wimbledon’ın bulunduğu Londra’da noktalaması, bu sebeple özel bir anlam taşıyor.