Sağlık emekçisi Hakan Çavdar’ın Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şiddete maruz kalmasını meslektaşları protesto etti. SES İzmir Şube Eş Başkanı Yücesoy, şiddete karşı hiçbir adım atmayan yetkililerin suça ortak olduğunu söyledi.

Tepecik’te sağlık emekçisine şiddet

BİRGÜN EGE

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık emekçisi Hakan Çavdar, şiddete maruz kaldı. Çavdar’ın darp edildiği ve yerde sürüklendiği öğrenildi. Sağlık emekçileri, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis önünde toplanarak meslektaşlarına yapılan saldırıyı protesto etti.

Hastanelerin artık sağlıkla değil şiddetle anıldığını belirten SES İzmir Şube Eş Başkanı Nursel Yücesoy, “Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir. Nitekim son günlerde çok büyük boyutlara varan sağlıkta şiddet vakaları, alınmayan tedbirler ve çözümsüzlük ile beraber çığ gibi büyümüştür. Gelinen noktada bugün AVM’ler de bile X Ray cihazları ile güvenlik önlemleri üst düzeyde alınırken, Sağlık Kurumlarımız korunmasız, şiddete ve saldırıya açık haldedir” dedi.

Hiçbir adım atmayan tüm yetkililerin bu şiddete ortak olduğunu belirten Yücesoy, “Yaşananları akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağı kalmamıştır. Yaşanan bunca şiddet vakasına, ölümlere rağmen ne yazık ki gelinen noktada samimi adımların atılmadığını, şiddetin hız kesmediğini görüyoruz. Saldırganlar karakolun ön kapısından girip arka kapısından çıkmaktadır. Olan ‘Şikâyetçi olduğum için yeniden saldırıya uğrar mıyım?’ endişesiyle baş başa kalan, artık aracını park ettiği otoparka giderken can güvenliği kaygısı yaşayan sağlık emekçisine olmaktadır” diye konuştu.

Yücesoy, “Her gün bir değil, birkaç sağlıkta şiddet olayı olmasına rağmen attığı tek adım sosyal medyadan tweet atmak olan Sağlık Bakanı da bu şiddetten sorumludur” dedi ve ekledi: “Sağlığın piyasalaşması sonucu oluşan sorunların, yanlış uygulamaların sorumlusu bizmişiz gibi şiddete maruz kalıyor, hedef gösteriliyor ve öldürülüyoruz. Özcesi bu sistemin kendisi şiddeti doğurmaktadır. Sağlık emekçilerinin haklarını ve halkın sağlık hakkını koruyup geliştirecek başka bir sağlık sistemi mümkündür. Bu sistemi inşa edinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.”