Tercih yine yandaştan yana

İSMAİL ARI

Koronavirüs nedeniyle evden çıkamayan yurttaşların ihtiyaçları karşılamak için kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nda AKP’ye yakınlığıyla bilinen dernek ve sendikalar yer aldı.

Giresun Vefa Sosyal Destek Grubu’nun oluşturulmasına yönelik, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın imzasıyla kurumlara gönderilen yazıda, AKP’ye yakın Memur - Sen’in İl Temsilcisi, Eğitim Bir- Sen’in Şube Başkanı, Sağlık- Sen’in Şube Başkanı ve İl Müftüsü’nün yer aldığı belirtildi. Sarıfakıoğulları başkanlığında oluşturulan destek grubunda Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) temsilcisi ve Menzil Tarikatı’na bağlı Beşir Derneği’nin temsilcisi de yer aldı.

Yurttaşların 156- 155- 112 çağrı numaraları üzerinden bildirdikleri ihtiyaçlarının ise ‘Vefa İletişim Merkezi’ne’ aktarılacağı vurgulanan belgede, “Vatandaşlarımızın zorunlu/temel ihtiyaçları İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, yerel yönetimler, AFAD, Kızılay görevlileri aracılığıyla veya ihtiyaç duyulması halinde ‘sivil toplum görevlilerinin desteği/ aracılığı’ ile karşılanacaktır” denildi.

Vefa Koordinasyon Grubu görevlendirmesi olmadan hiçbir kurum, kuruluş ve STK’nin yardım faaliyet gerçekleştiremeyeceği belirtildi.