AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fatsa’nın 1980'de askeri operasyonla görevden alınan ‘Terzi’ lakaplı sosyalist Belediye Başkanı Fikri Sönmez’i hedef almasına sosyal medyadan tepki yağdı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Terzi Fikri'nin değil fikrinin tırnağının bile zerresi olamayacaklar halk düşmanlığına devam ediyorlar hala" ifadelerini kullandı.

'Terzi Fikri'yi hedef alan Erdoğan'a tepki yağdı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ordu'da bu yıl fındığın alım fiyatının 54 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Fatsa'nın 1980 yılında askeri operasyonla görevden alınan 'Terzi' lakaplı sosyalist Belediye Başkanı Fikri Sönmez'i hedef alan Erdoğan, "Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir, onların bedelini benim Ordum çok ödedi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın 'Terzi Fikri'yi hedef alan açıklamasına sosyal medyadan tepki yağdı. Çok sayıda kullanıcı Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan'a tepki göstererek, "“Ben ne yaptıysam, halkım için, halkım ile birlikte yaptım” diyen #TerziFikri’nin değil fikrinin tırnağının bile zerresi olamayacaklar halk düşmanlığına devam ediyorlar hala… Verilen fındık fiyatından da belli değil mi?" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

TERZİ FİKRİ HAKKINDA

1979’da Ordu'nun Fatsa ilçesinde bağımsız belediye başkanı seçilen ve ilçeyi halk komiteleriyle yöneten Devrimci Yol’cu Fikri Sönmez, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ve sağcı medyanın hedef göstermesi sonrası 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren’in yönettiği operasyonla 11 Temmuz 1980’de gözaltına alınmıştı. Sönmez mahkemedeki savunmasında “Ben ne yaptıysam halkım için halkımla birlikte yaptım” demişti.

Bundan birkaç ay sonra gerçekleşen darbe koşulları altında cezaevinde tutulan ve işkence gören ‘Terzi Fikri’, 4 Mayıs 1985 günü, yalnızca 47 yaşındayken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Can Yücel’in Terzi Fikri için yazdığı şiir ise şöyle:

Terzi Fikri öyle bir giysi dikti ki Fatsa'ya
O Gürcü öyle bir gürledi ki arkadaşlarıyla
Noktalar, noktalı virgüller, askeri operasyonlar
Kimseler çıkaramaz Fatsa'nın sırtından!
Emek hakkının sımsıcak çıplaklığını