Mermer ocağında çalışan Maden Mühendisi Canan Tosun, patronu tarafından darp edilerek şiddete maruz bırakıldı. Canan Tosun darp raporu almaya çalışırken, Tosun'un kolunu kıran ve tecavüz tehditlerinde bulunan Fatih Uygun serbest bırakıldı!

Terzi Mermer patronu Fatih Uygun maden mühendisi kadın çalışanın kolunu kırdı

HABER MERKEZİ

Marmara Adası’nda Terzi Mermer şirketine ait mermer ocağımda çalışan maden mühendisi Canan Tosun işvereni Fatih Uygun tarafından darp edildi. Kolu kırılan, ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan Tosun hastaneye giderek tedavisini oldu ve darp raporu aldı.

İşvereninin kendisine hakaretler ve tehditler ettiğini de aktaran Tosun yaşadığı şiddeti şöyle anlattı:

Fatih Uygun ile önceki gün tartıştık. Sonraki gün beni fabrikada yalnız yakaladı ve fabrikadaki bütün kapıları kilitledi. Bütün kapıları kilitledikten sonra bana yumrukla saldırdı. Sonra yere yatırarak ‘seni s….’ dedi. Sonra ben elinden kaçtım. Sonra dayısı camları kırarak geldi ve beni kurtardı. Fabrikanın dışında çamurlara düştüm. Üzerime araba sürdü. Beni öldürmek için beni bıçakla kovaladı. Fabrika içine tekrar girdim. İşçiler bile beni onun elinden alamadı. Savcılık onu serbest bırakmış. Ben rapor almaya çalışıyorum.

Tosun’un şu anda jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, söz konusu olayı sosyal medya hesabından duyurarak şu paylaşımı yaptı:

Marmara Adası’nda bir mermer ocağında çalışan Maden Mühendisi Canan Tosun, işvereni tarafından darp edilerek şiddete maruz kalmıştır. Meslektaşımızla iletişime geçilmiştir. Şiddet uygulayan Fatih Uygun derhal tutuklansın.

Maden Mühendisleri Odası üyesi olan Canan Tosun’un suç duyurusunda bulunduğunu Twitter hesabından paylaşan TMMOB, “Üyemiz Canan Tosun tarafından olay hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Maden Mühendisleri Odası olarak meslektaşımızın yanındayız. Hiç bir meslektaşımız yalnız değildir!” dedi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Fatih Uygun'un fabrikaya kilitleyerek darp ettiği Mühendis Canan Tosun'un kurtulmaya çalıştığı anlar fabrikanın güvenlik kamerasına yansıdı