Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi, Küba'da devrimci mücadelesinin lideri Fidel Castro'nun doğum günü nedeniyle bir yazı yayınladı.

"Teşekkürler, Fidel, her şeyden önce, insan olduğun için..."

Dış Haberler Servisi

Küba'da devrimci mücadelesinin lideri Fidel Castro'nun doğum günü nedeniyle Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi resmi yayın organında bir yazı yayınlandı. Leydis Maria Labrador Herrera tarafından kaleme alınan yazıda, tüm özelliklerin yanı sıra, Castro'yu ayrıksı kılan temel özelliğin "insani duyarlılık" olduğunu vurgulandı.

'Hakikatin komutanı' olarak tanımlanan Fidel Castro'nun insan olma ve insan kalma ısrar ve iradesine atıflar bulunan yazının öne çıkan kısımları şu şekilde:

"Başkalarının acısını hissetmeyen, kendini evsizlerin yerine koyamayan, eyleme geçme iradesi göstermeyen, pasif kalan ve hiç birşeyin değişmeyeceğine inanan hiç kimse tarihte böyle bir miras bırakamaz."

"İşte Biranlı bu çocuk; küçük yaşlardan başlayarak, saygıyı, insanlığın değerini, ne bir sosyal sınıfın ne de ten renginin bizi tanımladığını, aksine bizi tanımlayan şeyin değerlerimiz olduğunu öğrendi"

"Her türden saldırılarla karşı karşıya kaldık: ekonomik, politik ve medya üzerinden. Tüm bu saldırılar, göğsünün üzerinde Fidel yazılı bu halkın ahlâkî gücü karşısında başarısız oldu."

"Fidel bize bir halkın tek başına yaşayamayacağını, bir ülkenin kendini insanlığa adama kapasitesi olduğunda gerçek anlamda güçlü olabileceğini öğretti. Kendilerini devrimci olarak görenler için dayanışmanın vazgeçilmez bir ilke olduğunu bize gösterdi. Bu ilkeden hareketle Afrika'da apartheid rejimini de sonlandırmaya katkı sağladık, dünyanın dört bir yanında beyaz önlüklerimizle umut olduk, milyonlarca insana ücretsiz sağlık yardımı sağlayarak Ebola ve yeni tip koronavirüs gibi salgınlara karşı mücadele ettik."

"Tebrikler Komutan, ama ölümsüz yaşamının bir yılı için değil, insan olduğun için..."

"Burada özgür irademizle dimdik ayakta duruyoruz. Çünkü bu halk, Fidel'in halkı diz çökmeyecek..."