CHP'li Necati Tığlı, TRT'de yayınlanan “Teşkilat” adlı diziyi RTÜK'e şikayet etti. Tığlı, "Kılıçdaroğlu’nun sıkça kullandığı 'Geliyor Gelmekte Olan' sözünün terör örgütü temsilcisi rolündeki bir karakterin diline sakız edilerek yayınlanmasına izin verilmesi siyasi ahlakla bağdaşmayan utanç verici bir yaklaşımdır" ifadelerini kullandı.

'Teşkilat' dizisi hakkında suç duyurusu

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, TRT’de yayınlanan “Teşkilat” adlı dizinin karakteri “Yıldırım’ın” “Geliyor gelmekte olan” sözleri nedeniyle RTÜK'e suç duyurusunda bulundu.

Tığlı'nın RTÜK'e verdiği dilekçede, "TRT televizyonlarında son yıllarda iktidarın propagandalarına yönelik çekilen dizilerden birisi olan Teşkilat adlı dizi için TRT’ye, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’a muhalefet ettiği için ceza verilmesi gerektiğini" ifade etti.

Tığlı, şunları söyledi: “Kamu kurumu olan TRT’nin Teşkilat adlı dizisinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkça kullandığı 'Geliyor Gelmekte Olan' sözünün terör örgütü temsilcisi rolündeki bir karakterin diline sakız edilerek yayınlanmasına izin verilmesi hem terör örgütleri ile yapılan mücadeleye zarar vermekte hem siyasi ahlakla bağdaşmayan utanç verici bir yaklaşımdır.”

Tığlı, "Yayın kuruluşlarının bu yayınları ile ilgili, belirttiğim yasa hükümleri doğrultusunda değerlendirilerek gereğinin yapılması ve sonucun tarafıma bildirilmesi hususunu rica ederim" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

TRT 1'de yayınlanan 'Teşkilat' dizisinde, oyuncu Gürkan Uygun'un canlandırdığı 'Yıldırım' karakterine, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun son zamanlarda sıkça sarf ettiği "Geliyor gelmekte olan" ifadeleri söyletildi.

“Yıldırım” karakterinin, "Benim her zaman bir B planım vardır. Geliyor gelmekte olan Serdar, geliyor gelmekte olan" sözleri CHP’lilerin tepkisini çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de TRT ve RTÜK hakkında “görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.