Yaklaşık 2 milyar dolarlık Bitcoin varlığı bulunan Elon Musk’ın şirketi Tesla, bunların yüzde 75’ini sattığını duyurdu. Elon Musk ise “Bitcoin’lerimizin bir kısmını, Çin’deki karantinaların yarattığı belirsizlikten dolayı sattık. Bu ortamda nakit pozisyonumuzu maksimize etmek bizim için önemliydi” dedi.

Tesla, elindeki Bitcoinlerin yüzde 75’ini sattı
Fotoğraf: AA

Elon Musk’ın şirketi olan Tesla, elindeki Bitcoin varlıklarını sattığı ortaya çıktı.

Hürriyet'in aktardığı habere göre, Tesla ikinci çeyrek verilerini paylaştı ve 936 milyon dolarlık dijital varlık satışının gerçekleştirildiğini kayda aldı. Tesla aralık ayında, ABD’nin sermaye piyasası otoritesi olan SEC’e 1.99 milyar dolarlık Bitcoin’i olduğunu bildirmişti.

Tesla’nın elinde bulunan dijital varlıkları satmasından sonra son bilançoda 218 milyon dolarlık dijital varlığı olduğunu belirtti. Böylece Tesla elindeki Bitcoinlerin yüzde 75’ini satmış oldu.

BITCOIN ALIMLARINI DURDURMUŞTU

Elon Musk, geçtiğimiz Mayıs ayında Bitcoin alımlarını durdurduklarını ifade etmiş ve Bitcoin’deki düşüşe katkı sağlamıştı.

MUSK'TAN AÇIKLAMA

Bilançonun duyurulmasının ardından Musk satışa ilişkin olarak “Bitcoinlerimizin bir kısmını, Çin’deki karantinaların yarattığı belirsizlikten dolayı sattık. Bu ortamda nakit pozisyonumuzu maksimize etmek bizim için önemliydi” dedi.