Tesla CEO'su Elon Musk'ın kapanma kararına rağmen ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki fabrikasını yeniden açmasının ardından, yüzlerce fabrika çalışanında Covid-19 virüsü tespit edildi.

Tesla fabrikasında en az 450 işçi Covid-19’a yakalandı

ABD'li iş insanı Elon Musk'ın CEO’su olduğu Tesla'nın Kaliforniya eyaletindeki fabrikası, tüm Covid-19 önlemleri ve yasaklarına rağmen insan sağlığını hiçe sayarak tekrar üretime başladı.

Mayıs ve Aralık 2020 arasında tesisin bağlı bulunduğu Alameda Halk Sağlığı Birimi'ne yaklaşık 450 Covid-19 vakası bildirildi. Bu rakamın Aralık ayında ise 125'e çıktığı ortaya çıktı. 10 bin kişinin çalıştığı fabrikada, artan vakalara karşı Musk, zorunlu kapamaya karşı mücadele ederek, otomobil üretimine devam edilmesi gerektiğini savunuyor.

Ayrıca 2020’nin sonlarına doğru şirketin koronavirüs dolayısıyla çalışmak istemeyen işçileri de işten çıkardığı belirtilmişti.

Tesla, yeniden açıldıktan yaklaşık bir ay sonra çalışanlarına virüsün fabrikada bulaşmayacağına dair güvence vermişti.

"TUTUKLANACAK BİRİ VARSA O DA BENİM"

Elon Musk, Twitter hesabından geçen Mayıs ayında yaptığı paylaşımda “Tesla, Alameda County kurallarına aykırı olarak üretime bugün yeniden başlıyor. Eğer biri tutuklanacaksa, onun sadece ben olmasını istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.