S&P’nin 500 endeksinden çıkardığı Tesla’nın piyasa değeri bir günde 80 milyar dolar azaldı. Şirketin genel müdürü Elon Musk’ın kişisel serveti de 16,3 milyar dolar geriledi.

Tesla için en kötü gün: Büyük değer kaybı

Elon Musk’ın genel müdürü olduğu (CEO) elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın piyasa değeri, şirketin kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's’un (S&P) 500 endeksinden çıkarılmasının ardından yaklaşık 80 milyar dolar azaldı.

New York Times’ta yer alan habere göre Tesla’nın şimdiye kadarki ‘en kötü günlük düşüşü’ anlamına gelen bu yüzde 21'lik negatif hareketlilik, General Motors ve Ford Motor’un toplam değerini aşıyor.

Tesla hisselerindeki bu düşüşle birlikte Elon Musk’ın kişisel serveti de bir günde 16,3 milyar dolar eriyerek 82,2 milyar dolara geriledi.

BEKLENTİLER GERÇEKLEŞMEDİ

Wall Street uzmanları, Tesla’nın Temmuz ayında art arda dördüncü kârlı çeyreklik bilançosunu açıklaması sonrasında şirketin S&P 500 endeksine alınacağını düşünüyorlardı.

Tesla’nın S&P 500 endeksine alınması için şirketin hisselerinin satın alınmasını sağlayacak çok fazla miktarda fon gerekebilirdi. Credit Suisse analisti Dan Levy, şirketin endekse alınmaması kararının Tesla boyutundaki bir şirketi endekse almanın yarattığı zorlukları yansıttığını ifade etti.

Öte yandan, bir başka elektrikli otomobil üreticisi Nikola’nın yüzde 11’lik hisselerinin General Motors tarafından satın alınmasıyla, şirketin değerli yüzde 40'tan fazla artış kaydetti.