Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın "Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum" dediği iddia edildi. Aydın'ın avukatı, aile baskısı nedeniyle teslim olduğu iddialarına, "Yok öyle bir şey. Kendisi daha ifade vermedi" dedi. Aydın'ın ifadesinin, yarın sağlık kontrolünün ardından alınmaya başlanacağı bildirildi.

Teslim olan Mehmet Aydın'ın avukatı: Henüz ifade vermedi

"Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, teslim olma nedenini açıkladı. Aydın'ın "Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum" dediği iddia edildi.

Yurt dışında firari olarak aranan ve önceki gün Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Türk makamlarına teslim olan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın dün gece Türkiye'ye getirildi.

TRT Haber'in edindiği bilgilere göre; ön görüşmedeki ilk ifadesinde Mahmet Aydın borçlarını ödeyeceğini söyledi.

Aydın'ın borcu kadar alacakları da olduğunu borcunun büyük bir bölümünü ödediğini söylediği ve Brazilya’dan gelirken yanında şirketiyle ilgili belgelerin dışında alacaklıların bulunduğu bir liste de getirdiği öne sürüldü.

"Neden teslim oldun?" sorusuna da çok zorlandığını, ailesiyle sorun yaşadığını, ayrılık noktasına geldiğini, yurt dışında çevresinde de zorluklar çıkarıldığını söylediği iddia edildi.

AVUKATI YALANLADI: İFADE VERMEDİ

Avukatları Fatih Kuş, Şehmus Uluç ve Burcu Elüstü ise bugün öğle saatlerinde Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gelerek Mehmet Aydın'la görüşme yaptı.

Çıkışta gazetecilerin sorularına yanıt veren Avukat Fatih Kuş, Mehmet Aydın'ın aile baskısı nedeniyle teslim olduğu iddialarına, "Yok öyle bir şey. Kendisi daha ifade vermedi. İfade vermeden herhangi bir açıklama yapmayacağız" dedi.

Aydın'ın elinde mağdurların listesi olduğu şeklinde çıkan haberlere ise, "Ona ilişkin de bir açıklama yapmayacağız. Henüz ifade vermedi, ifadesinde hepsine açıklık getirecek zaten. Sonrasında basın açıklaması yapacağız" diye konuştu.

İFADESİ YARIN ALINACAK

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün uçakta gözaltına alınan Aydın'ın ifade işlemlerine henüz başlanmadığı öğrenildi.

AA'nın aktardığı habere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde öğle saatlerinde, 3 avukatıyla bir görüşme gerçekleştiren Aydın'ın ifadesinin, yarın sağlık kontrolünün ardından alınmaya başlanacağı bildirildi.

Öte yandan Aydın'ın yanında getirdiği evrakların incelenmesinin de devam ettiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Hakkında 4 gün ek gözaltı süresi bulunan Aydın, hakkında yürütülen il dışındaki soruşturma dosyalarına ilişkin İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcısına ifade vermek için Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin havalimanındaki ek binasına getirilmişti.

Aydın, adliye çıkışı muhabirlerin ısrarlı "Paralar bitti mi?, Paraları ne yaptınız? Paralar bittiği için mi teslim oldunuz? Paraları mafyaya kaptırdığınız doğru mu?" sorularına cevap vermemişti.

Aydın, gece 01.30 sıralarında Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürülmüştü.