Teslim Töre yıldızlara uğurlandı

Rıfat Kırcı

İsviçre’de yaşamını yitiren 68 kuşağı devrimci hareketinin öncülerinden Teslim Töre, dün Karacaahmet Sultan Dergâhı'nda yapılan cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda yoldaşı Sinan Cemgil’in yanında yıldızlara uğurlandı. Cenaze törenine çok sayıda sol-sosyalist örgüt ve milletvekili de ile Töre’nin dostları katıldı.
Törende konuşan Töre'nin yoldaşlarından Hüseyin Bakır, “Yetişmemde onun çok emeği vardı. O Malatya’yı devrimci hareketin merkezlerinden biri haline getirdi” dedi.

Babasını bir ömür özleyerek geçirdiğini söyleyen Muazzez Töre, “Babam sağlığında Türkiye'de çok kalamadı. Şu anda faşizmin egemen olduğu topraklara döndü oysa burada demokrasi egemen olmalıydı. Onu kıskandım hep sadece beni sevsin diye. Oysa o bana 'Benim seni sevmeme gibi bir şansım yok. Doğa zaten bana bunu verdi. Önemli olan bütün çocukları sevebilmektir' derdi. Babam hep mücadele etti. Hapis yattı. Geride kalanlar mücadelesini katlayarak büyütecekler ve babam da bu topraklarda demokrasi inşa edilince huzur içinde yatacak” dedi.

Ergun Adaklı ise Töre ile 48 yıllık yoldaş olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: “İnandığın ve doğru bildiğin ne varsa onun uğruna mücadele ettin. Kolay kolay göremeyeceğimiz öğrenme ve araştırma yeteneğiyle nice teorik sorunlar üzerine cebelleştin. Sen her zaman bir adım ilerideydin. Öyle bir mücadele verdin ki bu mücadele halkların kavgasında ve dünyada derin bir iz açtın. Seni seven binlerce insanın Teslim yoldaşı oldun."

teslim-tore-yildizlara-ugurlandi-655036-1.